Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Samsung Bixby’den vaz mı geçiyor?

Geçtiğimiz günlerde teknoburada.net olarak sizlerle bir haber paylaştık ve bu haberde Samsung’un 2019 yılında pazara sunacağı akıllı televizyonlarında Bixby yerine Google Asistan kullanacağını paylaştık. Galaxy S8 ile hayatımıza giren Bixby sesli asistan hizmeti için Samsung oldukça önemli girişimlerde bulundu ama son 3 yıl içinde Güney Koreli üretici sadece Güney Kore hariç sadece iki dl desteği (İngilizce ve Çince) sunabildi. Galaxy S9 lansmanında Samsung ile Bixby Türkçe dil desteği ile ilgili konuşmuştuk ve Samsung bizlere Galaxy Note 9 ile bilikte Bixby Türkçe dil desteğine kavuşabileceğini dile getirilmişti. Aradan geçen zaman zarfında Samsung Bixby Türkçe dil desteğine kavuşamadı ve son yaptığımız haberden sonra bizler de Bixby’nin Türkçe olmasından umudu kestik.

“Lütfen Kota Dostu TeknoBurada Android Uygulamamızı Marketten İndirin ve Kullanmaya Başlayın! Bize Destek Olun…”

Galaxy Note 9 Bixby
Galaxy Note 9 Bixby

Samsung Bixby Türkçe olacak mı?

Bu sorunun cevabını “evet” olarak vermek durumundayız ama bunun süresini vermek hiçte doğru bir yaklaşım olmayacak gibi görünüyor. Samsung’un yeni nesil sesli asistanı yerine Türkçe dil desteğine sahip Google Asistan ile karşımıza çıkması ise bizleri oldukça sevindirdi. Samsung’un telefonun yanına koyduğu Bixby tuşu kadar saçma bir tuş yapısı ise sanırız mobil sektörde yok. Zira Samsung, kullanamadığımız bir yazılım için bir donanımı sunmaktan vazgeçmeli… Sizce de öyle değil mi?

Editörün Yorumu: Bu konuda Samsung tarafından da sağlıklı bir bilgi alamıyoruz. Umarız bir an önce bu güncellemeye kavuşabilir ve Bixby’i Türkçe kullanabiliriz…

Galaxy S9 Android 9 Pie beklenen bir özelliği ne yazık ki getirmedi

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu