Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 15 Pro Max Arka Camı Saniyeler İçerisinde Çatlıyor

iPhone 15 Pro Max, JerryRigEverything YouTube kanalının konuğu olurken, dayanıklılık testinde telefonun arka camı hemen kırıldı.

iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max, Apple’ın 5. derece titanyum olduğunu söylediği tamamen yeni bir kasa yapısına sahip. Sağlamlığıyla öne çıkan bir malzeme olan titanyumla birlikte yeni Pro modellerin daha hafif bir kasaya sahip olduklarını belirtelim. Apple’a göre yeni iPhone 15 Pro serisi artık daha dayanıklı, fakat ilk gelen dayanıklılık testleri bunun tam aksini gösteriyor. İlk olarak iPhone 15 Pro Max’in düşme videoları, kavisli kenarlar ve titanyum kasa dayanıklılığına ilişkin ilk endişeleri gündeme getirdi. Şimdi dayanıklılık testleriyle ün yapan JerryRigEverything adlı YouTube kanalı, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ile yıllık dayanıklılık testini yayınladı. Özellikle iPhone 15 Pro Max için endilerin daha artacağını söyleyebiliriz, zira telefonun arka camı bükme testini geçemedi.

Dayanıklılık testi boyunca yeni 5. sınıf titanyumun çizilme testi, ısıtma testi, zımpara kağıdı ve daha birçok testten geçtiğini görebiliriz. Ekran, iPhone 15 Pro’nun arkasındaki üç kamera kapağı gibi çizilme testi sırasında da oldukça iyi performans gösteriyor. Ancak işler bundan sonradaha ilginç hale geliyor.

JerryRigEverything, cihaza baskı yapmaya başlarken “Yeni harmanlanmış alüminyum titanyum aşılı hibrit yapının iPhone 15 Pro Max’in yapısal bütünlüğünü tehlikeye atıp atmadığını görmenin zamanı geldi” diyor. Sadece birkaç saniye içinde bir çat sesi duyacaksınız ve arka kısma baktığınızda bu camlı yapının paramparça olduğunu göreceksiniz.

YouTube kanalında bugüne kadar sayısız telefon dayanıklılık testinden geçti ve en bükme testinde birçoğu kırılmadı. Hatta bugüne kadar hiçbir iPhone modelinde kırılma olmadı. Ancak iPhone 15 Pro Max ile birlikte ilk kez bir iPhone’nun arka camı basınca dayanamadı ve kırıldı.

Telefonu arka cebinizde taşımayı düşünüyorsanız bunu bir kere düşünmenizi tavsiye ediyoruz. Zira benzer bir basıncı çömelme ya da oturma anında sizin oluşturmanız da olası.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu