Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Meizu Super mCharge şarj sorununu ortadan kaldırıyor

Barselona’da devam eden Mobil Dünya Kongresi’nde birçok ürün görücüye çıktı. Meizu ise daha önce açıkladığı üzere Meizu Super mCharge teknolojisini duyurdu. Yeni şarj teknolojisi dünyanın en hızlı şarj çözümü sloganıyla tanıtıldı.

Meizu’nun açıklamasına göre yeni hızlı şarj çözümü 3.000 mAh kapasiteli bir pili sadece 20 dakika içerisinde tam dolum seviyesine ulaştırabiliyor. Söz konusu pil ayrıca 5 dakika sonunda %30, 10 dakika sonunda %60 ve 15 dakika sonunda %85 doluluk seviyesine ulaşabiliyor.

Xiaomi-Super-mCharge-768x534

Meizu’nun yeni hızlı şarj teknolojisi Qualcomm Quick Charge 3.0 ve OPPO‘nun VOOC adlı şarj teknolojilerinin bir hayli ilerisinde. Quick Charge 3.0 18W, OPPO VOOC 20W güce sahipken, Meizu Super mCharge 55W‘lık bir güce sahip ve bunu gücü 11V / 5A’lik bir çıkışla sağlayabiliyor.

Yeni nesil şarj teknolojisi Şarj Pompası Prensibi sayesinde  % 9 ile % 98 oranında şarj verimliliği sağlarken ek olarak şarj esnasında dengeli bir performans sağlıyor. Super mCharge teknolojisi ile şarj esnasında pil maksimum 39 derece sıcaklığa (oda sıcaklığı 22 derece) erişebiliyor. Qualcomm Quick Charge 3.0‘da pil sıcaklığı 44 dereceleri görebiliyordu.

Meizu’nun yeni şarj teknolojisi yeninden tasarlanan ve 160 W’a kadar güç sağlayabilen bir veri kablosuna sahip. Testlerde 3.000 mAh kapasiteye sahip bir pil 800 defadan fazla (iki yıldan daha fazla) şarj edildi ve bu rakam sonrası pilin kapasitesini %80’nin üzerinde koruduğu gözlendi.

Meizu’nun nesil şarj teknolojisini akıllı telefonlarda ne zaman kullanama başlayacağını henüz açıklamadı. Ancak yeni teknolojinin akıllı telefonlardaki pil sorununu büyük ölçüde ortadan kaldıracağını söyleyebiliriz.

https://www.youtube.com/watch?v=jNtIAWezEX4

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu