AndroidGüncel Teknoloji HaberleriVivo

Vivo OriginOS 4 Sürümünü Tanıttı: Desteklenen Modeller Açıklandı

Vivo Geliştirici Konferasında Çin pazarına yönelik olarak Android 14 tabanlı özelleştirme seçenekleriyle dolu OriginOS 4 sürümünü tanıttı.

Akıllı telefon üreticileri, Android 14’ün stabil sürümünün piyasaya çıkmasıyla birlikte arayüzlerinin yeni versiyonlarını bir bir tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz gün Samsung, Android 14 tabanlı ONE UI 6 sürümünü ülkemizde S23 serisi için sunmuştu. Birçok yenilikle birlikte gelen bu arayüz kullanıcılarını sevindirdi. Şimdi ise Vivo Çin pazarına yönelik olarak Android 14 tabanlı OriginOS 4 arayüzünü duyurdu. Hadi gelin ayrıntılarına birlikte bakalım.

OriginOS 4 Yenilikleri

 

Performans ve İyileştirmeler: OriginOS 4’te uygulamaları açıp kapatırken bekleme süresini azaltan bir sanal grafik kartı işlevi ile gelecek. Bu uygulamaların yanıt hızını %36 artırırken, ekran kare hızı kararlılığını %70 arttırıyor. Ayrıca ışın izleme, çerçeve ekleme ve süper çözünürlük teknolojileri sunarak grafik gerçekliğini artıracak.

Bellek Verimliliği:  Memory fusion 4.0 ile gelişmiş uygulama başlatma ve arka planda çalışma için bellek kullanımı üst düzeye çıkartılıyor.

Optimize Edilmiş Planlama: Unfair Scheduling 2.0 teknolojisi ile işlemci gücünü ve kaynaklarını daha etkili bir şekilde kullanarak telefonun daha zorlu görevlerin üstesinden kolaylıkla gelmesi sağlanacak. Ayrıca sistem, arka plan işlemlerini %20 oranında azaltacak şekilde yeniden yapılandırıldı. Bu şekilde güç tüketimi azaltıldı ve 14 güne kadar bekleme süresi elde edildi.

 

OriginOS 4’te Özelleştirme Seçenekleri

OriginOS 4 2.000’den fazla yeniden tasarlanmış simge ile birlikte  konforu artırmaya odaklanıyor. Ayrıca  benzersiz Vivo Sans adı verilen yazı tipi net metin sunumu sağlıyor.

Kullanıcı Arayüzü Etkileşimi: Gerçek zamanlı bulanıklaştırma efektleri, bağlamsal duvar kağıdı ve kilit ekranı özelleştirmesi daha kişiselleştirilmiş bir deneyim sunuyor.

Araç Bağlantısı: vivo Akıllı Araç 4.0 ile entegrasyonu ile birlikte araç bağlantısı geliştirilerek navigasyon ve park etme daha kolay hale getirildi.

OriginOS 4, gerçek zamanlı sesten metne transkripsiyon özelliğine sahip bir toplantı asistanı sunarak, buluşma noktalarına erişimi kolaylaştırıyor.

Süper Güç Tasarrufu Modu: %1 pil seviyesinde bile, süper güç tasarrufu modu bekleme süresini 3 saate kadar uzatabilir veya 15 dakikalık bir arama yapılmasını sağlayabilir.

 

Desteklenen Modeller ve Çıkış Tarihi

Vivo’nun yeni OriginOS 4 arayüzü bu ay piyasaya sürülecek X100 ve iQOO 12 serisinde ön yüklü olarak gelecek. Diğer modellere sunulma planı ise şu şekilde:

İlk Alacak Modeller ( 2023 Aralık Sonu):

  • vivo: X Fold2, X Flip, X90 Serisi
  • iQOO: iQOO 11 Pro, 11S ve 11

Diğer Modeller ( 2024 Ocak Sonu):

  • vivo: X Fold +, X Fold, X Not
  • iQOO: iQOO 10, 10 Pro, iQOO Neo8 ve Neo 8 Pro

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu