Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 14 Pro Sızdırıldı, Tanıdık Bir Tasarıma Bakıyoruz

Kasım ayında resmi duyurusu gerçekleşecek olan Xiaomi 14 Pro ortaya çıktı. Telefon, Xiaomi 13 Pro'ya benzer bir görünümde olacak.

Xiaomi 14 Pro modelini bekleyenlere iyi haberlerimiz var. Kasım ayında çıkış yapması beklenen telefon bu defa görüntüler eşliğinde sızıntılara konu oluyor. Temmuz ayında, sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Xiaomi 14 serisinin şemasını paylaşmıştı . Şimdi TechGoing tarafından Xiaomi 14 Pro’nun tasarımını kılıf görünütleri eşliğinde sergiledi.

Xiaomi 14 Pro’nun genel tasarımı, Xiaomi 13 Pro’nun rafine edilmiş bir versiyonu gibi görünüyor. Xiaomi 14 Pro’daki ekranın dört bir tarafınında kavisli olacağı yönünde iddialar yaygındı. Bu durum telefon kılıf içerisinde olduğu için ne yazık ki onaylanmıyor.

14 Pro’nun üst çerçevesinde bir kulaklık ve hoparlör çıkışı bulunur ve üst kenarında hoparlör, IR blaster ve gürültü önleyici mikrofon gibi bileşenler için ek çıkışlar bulunuyor. Cihazın diğer ucunda hoparlör ızgarası, ana mikrofon ve bir USB-C bağlantı noktası bulunur. SIM yuvası görsellerde görünmüyor ancak büyük ihtimalle alt tarafa yerleştirilmiş durumda. Daha önceki bazı raprlarda Xiaomi 14 Pro’nun iPhone 15 Pro’larda olduğu gibi titanyum kasa ile geleceği bildirildi.

Xiaomi 14 Pro Muhtemel Özellikleri

Xiaomi 14 Pro’nun 2K 120Hz dört tarafı kavisli AMOLED ekrana, Snapdragon 8 Gen 3 çipine, 24 GB’a kadar LPDDR5x RAM’e, 1 TB’a kadar UFS 4.0 depolama alanına ve 4.860 mAh pile sahip olması bekleniyor. Telefonun ayrıca 120 watt kablolu hızlı şarj desteklemesi bekleniyor.

Xiaomi 14 Pro’nun uydu bağlantısını desteklemesi ve MIUI 15 tabanlı Android 14’ü çalıştıracağı gelen bilgiler arasında. Arka kamera kurulumunun değişken diyafram açıklığına sahip OIS destekli 50 megapiksel (IMX989) ana kamera, 50 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 50 megapiksel telefoto içermesi bekleniyor. Son olarak, Xiaomi 14 serisinin kasım ayının ilk veya ikinci haftasında tanıtılması bekleniyor .

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu