Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

Xiaomi 13 Ultra Resmi Olarak Açıklandı

Xiaomi 13 Ultra cephesinden heyecanlandıran açıklama geldi. Xiaomi, amiral gemisi telefonun nisan ayında tanıtılacağını duyurdu.

Günlerdir süren sızıntıların ardından Xiaomi 13 Ultra nihayet resmi olarak doğrulandı. Xiaomi ve Leica tarafından yapılan ortak açıklamaya göre amiral gemisi telefon nisan ayında Çin’de tanıtılacak. Xiaomi ayrıca telefonun önümüzdeki süreçte küresel pazarda piyasaya sürüleceğini de onayladı.

Yapılan açıklamada Xiaomi 13 Ultra’nın kamera biri tarafında yeni nesil Leica Summicron lens lens kullanacağına yer verildi. Leica ayrıca ilk kez geniş açıdan telefotoya farklı akıllı telefon lenslerinin tutarlı mükemmel optik yetenekler elde ettiğini söyledi.

Daha önceki söylentilere göre Xiaomi 13 Ultra’da 6.7 inç büyüklüğünde Samsung LTPO E6 AMOLED ekran yer alacak.  QHD+ çözünürlüğe sahip olacak bu ekran uyarlanabilir 120Hz ekran tarama hızı sunacak. Telefonun işlemci biriminde beklendiği gibi Snapdragon 8 Gen2 olacak.  Telefon ayrıca 16 GB’a kadar LPDDR5X RAM’e ve 512 GB’a kadar UFS 4.0 depolamaya sahip olacak.

Xiaomi 13 Ultra’nın en çok da kamera özellikleri konuşulacak. Ana kamerada  1 inç sensör büyüklüğüne sahip 50MP’lik Sony IMX989 yer alacak. Ana kameraya ek olarak telefonda üç sensör daha yani toplamda dört arka kamera kullanılacak. Diğer kameralar 50MP ultra geniş açılı lens ve 50MP telefoto ve 50MP periskop kamera şeklinde.  Selfiler içinse telefona 32MP kamera atanacak.

Yakın zamanlı bir sızıntıda Xiaomi 13 Ultra modelinin arka kısmı sızdırıldı. Burada arka tarafın üst kısmında çıkıntı yapan büyük bir modülü ile karşı karşıyayız.

IP68 sertifikasıyla çıkış yapacak telefonun 4900 mAh büyüklüğünde bir pil taşıması bekleniyor. Pil ayrıca 90 watt kablolu ve 50 watt kablosuz hızlı şarj desteği sunacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu