Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

iPhone Ekran Sorunu İçin iOS 17.1 RC Yayınlandı

Son dönemde iPhone modellerinde görülen ekran yanma sorunu görünüşe bakılırsa çözüme kavuşuyor. iOS 17.1 güncellemesi başlıyor.

Apple, iOS 17.1 ve iPadOS 17.1’in test edilmeleri için geliştiricilere ve genel beta test kullanıcılarına gönderdi. Kararlı sürümü yaklaşan iOS 17.1 güncellemesinde Apple, iPhone modellerinde ekran sorunu oluşturan görüntü tutulmasıyla ilgili bir sorunu çözüyor. Bazı kullanıcılar iPhone 15 modellerinde ekran yanması endişesi yaşadı ancak bunun bir donanım sorunu olmadığı ortaya çıktı. Bu güncelleme, benzer ekran sorunlarına neden olan bir yazılım sorununu çözmekte.

Bu sorun yalnızca iPhone 15 ile sınırlı kalmadı. Bazı iPhone 13 Pro ve iPhone 12 Pro kullanıcıları da bu sorunla karşılaştıkları yönünde bilgiler paylaştı. iPhone’unuzda ekran yanması fark ettiyseniz, iOS 17.1’e güncellemesi yaparak bu sorunu çözebilirsiniz. Özellikle iPhone 15 serinde oluşan ekran sorunu, Son dönemde Reddit başta olmak üzere birçok platformda sıklıkla dile getirilmekte.

iOS 17.1’deki Yeni Özellikler

1. Favori Müzik: Artık şarkıları, albümleri, çalma listelerini ve sanatçıları favorileriniz olarak işaretleyebilirsiniz. Bu favoriler Kitaplığınıza eklenir ve kişiselleştirilmiş öneriler için kullanılır. Bunu Şu An Çalınan widget’ını kullanarak Kilit Ekranından yapabilirsiniz ve bir çalma listesi başlatırken şarkı önerileri alırsınız.

2. Geliştirilmiş AirDrop: AirDrop artık internet üzerinden transferlere izin vererek yakınlık ihtiyacını ortadan kaldırıyor.

3. Apple Watch ile NameDrop: watchOS 10.1 çalıştıran bir Apple Watch artık iOS 17.1 çalıştıran bir iPhone ile NameDrop’u kullanabilir.

4. Cep Koruması: iPhone 15 Pro’daki iOS 17.1, cebinizdeki Kameranın veya El Fenerinin yanlışlıkla etkinleştirilmesini önler.

5. El Feneri Göstergesi: iPhone 15 Pro olmayan modeller için Dynamic Island’a bir el feneri göstergesi eklenir.

6. Cüzdan Özelliği: ABD Discover kart kullanıcıları ve Birleşik Krallık’taki kullanıcılar artık bakiyelerini ve işlemlerini görüntülemek için bankalarını bağlayabilir.

7. USB-C Apple Pencil Desteği: Güncelleme, iPad’de yeni USB-C Apple Pencil için destek ekler.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu