Akıllı TelefonAppleiPhone

İşte Dünyanın En büyük Pazarında En Çok Satan 5 Telefon

Yeni bir raporda Çin'de en çok satan beş telefon modeline yer verildi. Mate 60 Pro ilk beşte yer alırken, iPhone'lara ilgi sürüyor.


Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir raporda dünyanın en büyük pazarı olan Çin’de en çok satan 5 telefon modeli gözler önüne seriliyor. Huawei’nin geri dönüşü, sektördeki kişiler ve en önemlisi rakipleri tarafından fark edilmiş görünüyor. Çünkü Mate 60 amiral gemisi serisi ve 5G destekli Kirin 9000S işlemci ile birlikte Çin’de bir satış fırtınası yarattı ve şirketin 2019’dan sonra yüzde 90’lık inanılmaz bir büyüme kaydetmesini sağladı. Ancak Huawei’in yeniden dirilişi önceden beklendiği kadar hızlı olmayabilir çünkü en son verilere göre en çok satan beş model arasında üç iPhone yer alıyor.

İşte En Çok Satan Telefon Modelleri

Counterpoint Research tarafından paylaşılan verilere göre iPhone 15 Pro Max, Çin’de yüzde 5 pazar payına sahip olup bölgede en çok satan telefon oldu. Bu dönemde Mate 60 Pro’nun tacı aldığını düşünenler olabilir, ancak Huawei’in üst düzey modeli yüzde 4’lük pazar payıyla ikinci sırayı aldı. iPhone 15 Pro, Mate 60 Pro ile aynı payı aldı ancak üçüncü sırada bulunuyor. İlk üç sıra, Apple’ın en yeni ‘Pro’ modellerinin büyük miktarlarda satılmaya devam ettiğini gösteriyor.

iPhone 15 Pro Max, özel tetraprism 5x telefoto kamera yükseltmesi, titanyum çerçevesi, yükseltilmiş depolama alanı ve RAM sayesinde tüketicilerin ilgisini çekti. Mate 60 Pro, bu noktada  iPhone 15 Pro Max’e karşı liderlik için inanılmaz bir mücadele ortaya koydu.

Tuhaf olan iPhone 15 Plus, daha büyük ekran ve daha büyük pil gibi iPhone 15 Pro Max ile benzer özelliklere sahip olmasına rağmen listede yer almıyor. Bunun yerine dördüncü sırada, Huawei’nin eski alt markasına ait bir model olan Honor X50’yi görüyoruz. Listenin beşinci sırasında ise iPhone 15 bulunuyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu