Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Angela Merkel Çıldırdı! Telefonlar 7 Yıl Güncelleme Almalı Dedi!

Android’in korkulu rüyası güncelleme konusuna Angela Merkel el atacak. Almanya, telefonların en az 7 yıl güncelleme almasını istiyor.

Akıllı telefon seçerken ne kadar güncelleme alacağını kestirmek oldukça güç. Tabii bu iPhone için geçerli değil. Burada Android telefonlardan bahsediyoruz. Firmalar kafalarına göre Android güncellemesi sunarak kullanıcıları geçmişte çok mağdur etmişti. Ancak bu durum son yıllarda değişmişti. Görünüşe göre Angela Merkel bu durumdan da rahatsız. Almanya akıllı telefonların tam 7 yıl boyunca güncellenmesini istiyor.

Alman hükümeti, üreticilerin 2 yıl boyunca güncelleme verme yaklaşımını kabul etmiyor. Telefon üreticilerinin 7 yıl boyunca güncelleme alması gerektiğini savunan hükümet, bunu yasal hale getirmek için düğmeye bastı. Federal hükümet, üreticileri yedi yıl içinde akıllı telefonlar ve tabletler için güvenlik güncellemeleri ve yedek parça sağlamaya zorlamak için Avrupa Komisyonu ile görüşüyor.

Alman hükümeti girişimiyle iki hedef izliyor. Bunlar cihazların güvenilirliğini ve bakımını artırmak. Yetkililer, akıllı telefon üretimi azalacağından, bu tür genişletilmiş desteğin cihazların yaşam döngüsünü artıracağına ve böylece çevresel durumu iyileştireceğine inanıyor.

Anketlerden birinin gösterdiği gibi, şu anda kullanıcıların yaklaşık yüzde 40‘ı hala Android 9.0 Pie yüklü telefonlar kullanıyor ve bunların önemli bir kısmı destek sürelerini doldu. Eski sürümlerden dolayı güvenlik açıkları da meydana geliyor. Bu, cihazları istismarlara karşı savunmasız hale getiriyor ve hacklenmesini kolaylaştırıyor.

Xiaomi Android 12

Avrupa Komisyonu, Alman Federal Hükümeti’nin argümanlarını kabul ederse ve şirketlere güvenlik güncellemeleri sağlamak için 7 yıllık bir döngü uygulayacak gibi görünüyor. Doğal olarak, üreticiler bu girişimden memnun değil. Android telefon üreticileri yetkilileri ve onları bu girişimden vazgeçmeye ikna etmek için önümüzdeki günlerde hükümet ile konuşacak gibi görünüyor.

Almanya’nın alacağı bu karar Apple’ı etkilemeyecek gibi görünüyor. iPhone 6s ailesine bile iOS 15‘i sunacak olan Apple, Almanya’nın bu kararını hemen tanımaya hazır bekliyor diyebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu