Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei P50 için Üzücü Haber Geldi


Huawei’nin yeni amiral gemisi Huawei P50 ailesi için üzücü haber geldi. Telefonun çıkış tarihi yıl sonunu bulacak gibi görünüyor.

Çinli teknoloji devi Huawei kısa süre önce Android’e rakip olmak ve bağımsızlığını ilan etmek için HarmonyOS 2.0 işletim sistemini resmi olarak tanıtmıştı. Bu etkinlikte Huawei P50 serisi de sadece gösterilmiş ve çok yakında tanıtılacak denilmişti. Ancak firmanın yeni nesil amiral gemisi olacak olan P50 serisi için bugün kötü haber geldi.

Huawei P50 yine ertelendi

Huawei CEO’su Yu Chengdong, Huawei‘nin P serisi amiral gemilerinin her baharda düzenli olarak güncellendiğini, ancak dünya çapındaki çip krizinden dolayı P50 serisinin piyasaya sürülmesinin ertelendiğini ve ne zaman çıkacağının bilinmediğini açıkladı. Bu açıklamadan sonra gözler sızıntı devlerine çevrilmişti.

Çinli kaynaklara göre, Huawei yeni hattın lansmanı için bir zaman aralığı belirledi. Aktarılan bilgilere göre P50 serisinin satışı Eylül‘den önce gerçekleşecek. Bundan bir kaç ay önce, sunumun Temmuz ayında gerçekleşeceği söyleniyordu. Ancak şimdi, Ağustos ayına kadar bekleyeceğiz gibi görünüyor.

Yüzük şeklinde kamera tasarımı ile karşımıza çıkacak olan P50 ailesinde yine Leica imzalı lensler yer alacak. Fotoğrafçılık konusunda yıllardır DxOMark‘ta zirvede yer alan Huawei’nin, yeni serisi ile rakibi ile olan farkı açması bekleniyor. Özellikle P50 Pro Plus modelinin Xiaomi Mi 11 Ultra’yı zirveden indireceğini düşünüyoruz.

Huawei P50

Yarı iletkenlerde yaşanan kriz ve TSMC’nin Huawei’ye işlemci üretmeme ambargosundan dolayı P50 serisinde yine Kirin 9000 serisi yonga seti yer alacak. Snapdragon 888 ile kafa kafaya çarpışan bu yonga setinde 8 GB ve 12 GB RAM opsiyonları eşlik edecek. Kamera tarafında ise Huawei’nin şimdilik kaç Megapiksel sensör kullanacağı bilinmiyor. Umarız tepe modelde Sharp’ın yaptığı gibi 1 inçlik dev bir sensöre yer verilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu