Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone 16 Serisi Modellerde Önemli Bir Fark Ortadan Kalkacak

Apple'a yakın bir kaynağın aktardıklarına göre iPhone 16 serisi modellerin tümünde aynı işlemci birimine yer verilecek.

Apple, iPhone 15 serisi dahil olmak üzere iki nesildir standart iPhone modellerinde bir önceli yıl Pro’lar yer alan işlemciyi kullanıyor. Görünüşe bakılırsa bu durum iPhone 16 serisi ile değişecek. Tedarik zinciri analisti Jeff Pu’ya göre Apple, temel iPhone modellerinde eski yonga setlerini kullanma yönündeki kararını gelecek yıl değiştirecek. iPhone 16 modellerinin tümünde Apple A18 (ya da A18 Pro) adlı işlemciye yer verilecek.

iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, gücünü geçen yılın iPhone 14 Pro modellerinde de kullanılan A16 Bionic çipten alıyor. iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max ise TSMC’nin 3nm düğümünü temel alan en yeni A17 Pro çipi kullanılıyor.

Gelecek yılla birlikte TSMC’nin N3E olarak bilinen ikinci nesil 3nm çip üretim sürecini başlatması bekleniyor. Bu üretim süreci muhtemelen ilk kez A18 çipte kullanılacak. üretilecek A18 çipini kullanacağına inanıyor. Apple muhtemelen standart ve Plus modelde A18’e, Pro ve Pro Max’te ise A18 Pro işlemciye yer verecek.

Apple’ın standart modellerde bir önceki yılın Pro modellerde yer verdiği işlemciyi kullanması sonrasında iPhone 13 ve iPhone 14 arasında teknik detay arasında neredeyse bir fark yoktu. iPhone 14’ten iPhone 15’e geçişte ise standart modelde yin bir önceki Pro’ların işlemcisi kullanıldı. Neyse ki standart modeller  dinamik adanın gelişi ve kamera tarafındaki iyileştirmelerle bu defa fark yaratmayı başardı.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu