Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 9 çalışırken görüntülendi! İnsan soruyor, ne gerek vardı?

Apple CEO’su Tim Cook’un “ucuz iPhone” sevdasının yeni ürünü iPhone 9 bugün ilk kez çalışırken görüntülendi. Steve Jobs olsaydı acaba ne derdi?

Apple kurucusu ve ilk CEO’su özlemle andığımız Steve Jobs kendisine yıllar önce yöneltilen “ucuz iPhone yapacak mısınız” sorusuna gülerek şu cevabı vermişti. “Bizim zaten ucuz iPhone modellerimiz var; bir önceki yılın telefonlarında indirim yaptık. Onları alıp kullanabilirsiniz. Onlarda iPhone ve ucuz.” Bu söylemdeki kendine güven ve şirketin vizyonunun anlatılması gibi bir açıklama mobil tarihte hiç kimse tarafından yapılmadı ve yapılamayacak. Steve Jobs yerine gelen Tim Cook ise ucuz iPhone sevdasına düşmüş bir ağabeyimiz. Bu bağlamda iPhone 9 lansmanına hazırlanan Apple‘ın yeni telefonu bugün ilk kez çalışırken görüntülendi.

iPhone 8 kasasına iPhone 11 donanımı koyan ve bazı özelliklerden de feragat eden (kamera ve FaceID gibi) yeni nesil iPhone’nun isminin 9 olarak seçilmesi de ilginç. Peki telefon nasıl görünüyor?

Görüldüğü üzere telefonun arkasında tek bir kamera bulunuyor. Kameranın tasarımı da iPhone 8 ile iPhone 11 arasında kalmış bir yapıda. iPhone 11 serisinde kullanılan A13 Bionic yonga seti kesinlikle yavaşlatılarak (saat hızı düşürülerek) telefonun kalbini oluşturacak. 3GB RAM ve 64GB  Hafıza da telefona eşlik edecek diğer detaylardan . Arka kameranın da 12 megapiksel olması bekleniyor.

Bakalım Apple Android ekosisteminde birilerini kendi tarafına çekebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu