Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuawei

Huawei Mate 20 Pro beklediğimizden çok daha iyi olacak!

Huawei birçok üreticinin aksine tepe modellerinde Qualcomm yerine kendi geliştirdiği Kirin işlemcileri kullanıyor. Yeni bir rapor Huawei ve Qualcomm’un Mate 20 Pro için güçlerini birleştireceğini gösteriyor. Çin’den gelen son gelişmelere bakılırsa Huawei Mate 20 Pro modelinde Qualcomm’un ikinci nesil ekrana gömülü ultrasonik parmak izi tarayıcısı yer alacak.

Huawei Mate 20 Pro ultrasonik parmak izi tarayıcıya sahip olacak

Huawei daha önce Mate RS Porsche Design modelinde Goodix firmasından tedarik ettiği ekrana gömülü parmak izi tarayıcısını kullandı. Ancak Qualcomm tarafından geliştirilen ultrasonik parmak izi tarayıcısı daha güvenilir ve daha doğru sonuçlar veriyor.

Qualcomm tarafından geliştirilen bu yeni teknolojinin rakipleri karşısında önemli bir avantajı daha bulunuyor. Geleneksel parmak izi tarayıcıları 200-300 mikron kalınlığındaki camlarda çalışabilirken, Qualcomm’un ikinci nesil ultrasonik parmak izi tarama teknolojisi 800 mikron kalınlıktaki camlarda bile parmak ıslak ya da yağlı olsun doğru bir şekilde çalışabiliyor.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro

Rapora göre Huawei ve Qualcomm arasında ultrasonik parmak izi tarama teknolojisinin kullanımında özel bir anlaşma yapıldı. Bu anlaşmaya göre Şubat 2019’a kadar bu teknolojiyi sadece Huawei kullanabilecek.

Ekrana gömülü parmak izi tarayıcısı, 3D yüz tanıma teknolojisi gibi yeni teknolojiler göz önüne alındığında Mate 20 serisinin fiyatı biraz daha yukarılara çıkacaktır. Üç arka kamera, Kirin 980 işlemci, 40W hızlı şarj desteği ve ikinci nesil GPU Turbo’ya sahip olacak telefonun Çin’de 750 $ seviyesinde fiyatlandırılacağı konuşuluyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu