AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOS

Safari, Bu Yıl Faydalı Bir Özelliğe Ev Sahipliği Yapacak

Apple'ın standart web tarayıcı uygulaması Safari, bu yıl içinde yapay zeka odaklı özelliklere kavuşacak. Özellikler gayet iyi.

Yeni bir rapora göre Apple, herkesin bir süredir yaptığı gibi yapay zeka terimini aşırı kullanmaya hazırlanıyor ve yeni bir rapora göre büyük yapay zeka hamlesi bu yıl şirketin Safari web tarayıcısına geliyor.

Safari’nin bir sonraki sürümü yapay zeka destekli olacak ve iOS 18 ile birlikte piyasaya sürülmesi bekleniyor, bu da büyük olasılıkla Haziran ayında Apple’ın Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı’nda sunulacağı anlamına geliyor.

Safari, içeriğini sizin için özetlemek amacıyla, baktığınız bir web sayfasındaki konuları ve anahtar ifadeleri belirlemek için cihazdaki yapay zekadan yararlanacak olan Akıllı Arama özelliğine sahip olacak. Apple’ın geniş dil modeli (LLM), sayfadaki metne bağlı olarak açıklama sağlayan veya nesnelerin yapısını tanımlayan cümleleri tanımlayacak ve tekrarlanan kelimeler ve anahtar cümleler konu olarak tanınacaktır.

Bunun (başka ne olabilir ki?) ChatGPT’ye yanıt olarak geldiği söyleniyor, ancak elbette Apple, cihazdaki deneyimin çok daha güvenli olacağı yönünde her zamanki gibi bir değişiklik yapacak.

Web Silgisi, web sayfalarının belirli bölümlerini (banner reklamlar, resimler, metinler ve hatta tüm sayfa bölümleri gibi şeyleri) “göreceli kolaylıkla” kaldırmanıza olanak tanır. Safari, orijinal sekmeyi veya pencereyi kapattıktan sonra bile değişiklikleri hatırlayacağından, silme işlemi oturumlar arasında da kalıcı olacaktır.

Aynı sayfayı tekrar ziyaret ettiğinizde, sayfanın istediğiniz değişiklikleri yansıtacak şekilde değiştirildiği konusunda bilgilendirileceksiniz ve ardından isterseniz değişiklikleri geri alma ve web sayfasını uyarılmamış durumuna geri yükleme seçeneğine sahip olacaksınız.

Bu, bir reklam engelleyici oluşturmanın ve bunun için AI moda sözcüğünü kullanmanın aşırı karmaşık bir yoluna benziyor, ancak reklam engelleyiciler de mevcut ve tüm bu AI maskaralıklarından önce ortaya çıktı, bu yüzden bununla ne yapacağımızdan emin değiliz.

Yeni Safari aynı zamanda güncellenmiş bir kullanıcı arayüzüyle birlikte gelecek ve daha önce kullanıcı arayüzüne dağılmış olan birçok seçeneğe kolay erişim sağlayan yeni sayfa kontrolleri menüsüyle birlikte gelecek. Yukarıda bahsedilen Akıllı Arama / Akıllı Tarama ve Web İçeriğini Silme özelliklerinin yanı sıra, bu, yakınlaştırma seçenekleri, gizlilik kontrolleri, içerik engelleme seçenekleri, sayfa içi metin arama, okuyucu modu ve uzantı kısayolları gibi diğer özellikleri de barındıracaktır.

Gelecek yıl Apple, tarayıcısına “resimlere göz atarken tüketici ürünleri hakkında bilgi edinmenize” olanak tanıyan “çok daha güçlü bir görsel arama özelliği” entegre edecek. Görünüşe göre bu, Siri’nin fotoğraflardaki bitkileri, evcil hayvanları ve önemli noktaları tanımlamasını sağlayan Görsel Arama özelliğine benziyor.

Tüm bunların halihazırda geliştirilme aşamasında olduğu iddia edilse de, Apple’ın bunların lansmanını geciktirmesinin veya bazılarını tamamen iptal etmesinin imkansız olmadığını unutmayın; bunların hepsi daha önce olmuş şeylerdir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu