Akıllı TelefonAppleGüncel Teknoloji HaberleriiPhone

Katlanabilir iPhone Ne Zaman Çıkış Yapacak?

Katlanabilir iPhone hakkında bir kez daha iddialar ortaya saçıldı. Yeni bir rapora göre telefon 2026 yılında çıkış yapacak.

Apple‘ın katlanabilir cihaz planlarına ilişkin haberler son zamanlarda daha fazla dillendirilmeye başlandı. Büyük markalar katlanabilir segmentteki modellerini her geçen gün artırırken Apple bu konuda hala temkinli bir yaklaşım sergiliyor. Sektördeki kişiler defalarca ilk katlanabilir iPhone modeli için 2026 yılını işaret ederken, önemli analist Kuo ise katlanabilir bir MacBook’un 2027’de gelebileceğini iddia etti. Şimdi, bir başka sızıntı kaynağı Revegnus, şirketin katlanabilir planlarıyla ilgili üst düzey bir Apple yetkilisine atıfta bulunarak yeni bir gelişmeleri aktardı. 

Katlanabilir iPhone 2026’da Tanıtılacak

Üst düzey bir Apple yetkilisine göre şirket, dikkatli bir değerlendirmenin ardından katlanabilir iPhone’un 2026 yılında piyasaya sürüleceğini doğruladı. Yetkili, katlanabilir Apple telefonun, rakiplerinden daha ince ve hafif olacağını da sözlerine ekledi. Bu, ekrandaki kırışıklık izleriyle birlikte, katlanabilir segmentteki markaların ana sıkıntı noktasıdır. Apple bu sorunun üstesinden gelmeyi hedefliyor. 

Kaynak ayrıca, piyasaya sürülmesinin gecikmesi nedeniyle Apple’ın birinci nesil katlanabilir iPhone’a en son teknolojileri dahil edebileceğini söylüyor. Bu gelişme, katlanabilir telefonu pazardaki rakiplerden modellerinden farklı kılacaktır.

Daha önceki bir raporda Apple’ın ilk katlanabilir cihazı üzerinde en az beş yıldır çalıştığı iddia edilmişti. Samsung, 2019 yılında segmente öncülük etti ve o zamandan bu yana uzun bir yol kat etti.  Katlanabilir iPhone ile birlikte Apple’ın ürün gamında bir değişiklik olup olmayacağı ise merak konusu.

Öte yandan AppleŞ, bu yılın sonuna doğru açıklanması beklenen GenAI alanına henüz bir adım atmış değil.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu