Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

YouTube’dan Galaxy Z Flip için özel güncelleme!

YouTube, Samsung’un katlanabilir telefonu Galaxy Z Flip için özel güncelleme yayınladı. YouTube artık bu modelde daha efektif çalışacak!

Samsung, Şubat 2020’de Galaxy S20 modellerini tanıttığı Samsung Unpacked etkinliğinde Google ile ortaklığa gittiğini açıklamıştı. Bu ortaklığın bir parçası olarak Samsung, Google’ın bazı hizmetleriyle daha iyi entegrasyona sahip olacaktı. Bugün ise  YouTube uygulaması sürpriz bir şekilde Galaxy Z Flip için optimize edildi.

Galaxy Z Flip‘in en iyi özelliklerinden biri de ekranın 90 derece şeklinde konumlandırılabilmesi. Bu sayede telefonu stant varmış gibi dik bir şekilde masaya koyabiliyor ve üst/alt ekrandan video izleyebiliyorsunuz. Ancak bugüne kadar bu video izleme özelliğinde YouTube uygulaması sorunlar yaşıyordu.

Google Play Store‘dan sunulan güncelleme ile artık YouTube native olarak Samsung’un dikine katlanabilen telefonunu desteklemeye başladı. Bu güncelleme sayesinde YouTube videosunu ekranı 90 derece şeklinde açtığınızda 4 inç  olarak ekran ikiye bölünüyor. Üstteki 4 inçlik bölümde video tam ekran izlenebiliyorken, alt bölümde ise yorumlar ve beğeniler gibi detaylar yer alıyor.

YouTube, videonun konumunu en boy oranına göre de ayarlıyor. Yani kare videolar için tüm ekran doldurulacak. 16:9 oranındaki videolar ise merkeze yerleştirilecek. Ayrıca Samsung Galaxy Z Flip kullanıcıları 4 aylık ücretsiz YouTube Premium‘a da artık erişebilecek.

Galaxy Z Flip

Türkiye’de de satılan telefonu eğer satın aldıysanız YouTube Premium hizmetini direkt olarak Google hesabınız üzerinden başlatabilirsiniz. Bunun için YouTube uygulamasını Play Store’dan güncellemeniz yeterli olacaktır.

Galaxy Z Flip teknik özellikler

  • 6.7 inç boyutunda katlanabilir Dynamic AMOLED 22:9 formatında 2636x1080p Full HD+ çözünürlükte ana ekran / 1.1 inç boyutunda Super AMOLED ikinci ekran / Gorilla Glass 6 arka koruma
  • Snapdragon 855 Plus yonga seti
  • 256GB UFS 3.0 depolama birimi
  • 8GB RAM LPDDR4X
  • 12 megapiksel f/1,8 ana +12 megapiksel f/2,2 geniş açı kamera
  • 10 megapiksel çözünürlükte f / 2.4 diyafram değerinde ön kamera
  • 15W hızlı şarj desteğine sahip 3.300 mAh kapasiteli batarya
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu