Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Galaxy S21 FE DxOMark Pil Testi Hayal Kırıklığı Yarattı

Galaxy S21 FE DxOMark sitenin konuğu oldu. Site telefonun pil performansını masaya yatırdı. S21 FE, pil performansıyla tatmin etmedi.

Galaxy S21 FE bu defa pil performansı için DxOMark uzmanları tarafından masaya yatırıldı. Site, telefonun Snapdragon 888 işlemcili versiyonunu inceleme altına aldı. Telefonda 25 watt hızlı şarj destekli 4.500  mAh büyüklüğünde pil yer almakta. Kutu içerisinde bu adaptör çıkmıyor ve ayrıca satın almanız gerekiyor.

Test sonuçlarının genel bir değerlendirmesini yapacak olursak Galaxy S21 FE, sesli aramalarda iyi bir pil verimliliği sağlarken, söz konusu navigasyon, sosyal ağ ya da mobil çekim olduğunda rakiplerinin gerisinde kalıyor.

Galaxy S21 FE yapılan pil testinden ortalama 50 puan alıyor. Bu skor oldukça düşük ve daha önceki yapılan tüm pil testi incelemelerinde telefonu 55. sıraya yerleştiriyor.

Galaxy S21 FE DxOMark pil puanı
Galaxy S21 FE DxOMark pil puanı

TeknoBurada.Net olarak daha önce Galaxy S21 FE’nin Exynos işlemcili versiyonu için kapsamlı bir pil testi yayınladık. Buradaki sonuçlar da Galaxy S21 FE’nin pil testini geçemediğini net bir şekilde ortaya koydu. Pil testi incelememize alt bölümden göz atabilirsiniz.

Türkiye fiyatı şu sıralar 8.500 TL seviyesine gerilen telefonun başlıca özelliklerine değinelim.  Galaxy S21 FE modelinde Snapdragon 888 ve Exynos 2100 işlemcileri tercih edildi. Türkiye’de satışta olan modelde Exynos işlemciyi görüyoruz. Kutudan Android 12 tabanlı One UI 4.0 sürümüyle çıkan Galaxy S21 FE’de üç arka kamera bulunuyor. Ana kamerada 12 megapiksel OIS destekli bir sensör yer alırken, ultra geniş açılı kamera da yine 12 megapiksel olarak karşımıza çıkıyor. Telefondaki üçüncü kamera OIS destekli olup, 3x optik yakınlaştırma gerçekleştiren 8 megapiksel bir telefoto kamera. Ön bölümde ekran üzerine yerleştirilen kamera ise 32 megapiksel çözünürlüğünde.

Galaxy S21 FE’de ayrıca IP68 sertifikası, stereo hoparlör, ekran altı parmak izi tarayıcısı ve 25 watt hızlı şarj destekli 4.500 mAh pil yer alıyor.

 

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu