Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Android Ekosistemi Apple’a Rakip Olacak!

Google geç de olsa Android ekosistemi için düğmeye bastı. Google’ın yakında sunacağı bu ekosistemin tüm detayları haberimizde.

Google, CES 2022’de Fast Pair’in işlevselliğini giyilebilir cihazlar, kulaklıklar, hoparlörler ve arabalarla ses bağlantısının ötesine taşıdığını ve bunu TV’lere ve akıllı ev cihazlarına genişlettiğini duyurdu. Android ekosistemi çok yakında start alacak gibi görünüyor. Apple’dan sonra Google’ın da ekosistem için hamle yapması oldukça sevindirici.

Android ekosistemi gümbür gümbür geliyor

Yeni özellik ile Fast Pair özellikli kulaklığınızı açarsanız, Chromebook’unuz otomatik olarak algılar ve tek bir tıklamayla onunla eşleşir. Bu, önümüzdeki birkaç hafta içinde ortaya çıkacak.

Bu yıl içinde çıkacak Chromebook’larda, Android telefonunuzu hızlı bir şekilde kurmak ve Google girişi ve Wi-Fi şifreniz gibi tüm bilgilere otomatik olarak anında erişmek için kullanabilirsiniz.

Önümüzdeki aylarda, evde Google TV veya Android TV OS cihazınızla sessizce izlemeniz gereken zamanlar için kulaklığınızı kurabilirsiniz. Ayrıca Android’de Matter için yerleşik destekle Fast Pair, Matter özellikli yeni akıllı ev cihazlarını ağınıza, Google Home’a ​​ve diğer eşlik eden uygulamalara yalnızca birkaç dokunuşla hızla bağlamanıza olanak tanıyacak.

Apple gibi olacak

Önümüzdeki aylarda Wear OS akıllı saatler yakınınızdayken Chromebook’unuzun ve Android telefonunuzun veya tabletinizin kilidini anında açmanıza ve bunlara erişmenize olanak sağlayacak. Bu özellikle Apple Watch ile MacBook arasında yıllardır kullanılıyor.

Desteklenen telefonlarda Ultra Geniş Bant (UWB) teknolojisi ile desteklenen BMW araçlarında araba anahtarı olarak kullanabileceksiniz. Bu, bu yıl içinde daha fazla Android telefona ve araca aktarılacak.

Google, Bluetooth özellikli kulaklıklar için, sesi, dinlediğiniz cihaza otomatik olarak değiştirmelerini sağlayacak bir teknoloji geliştirdiğini söyledi.

Android tabletinizde bir film izlemek için kulaklık takıyorsanız ve bir telefon görüşmesi alırsanız, film duraklatılacak ve kulaklık sesi otomatik olarak Android telefonunuza geçecek. Konuşmanız bittiğinde ise film kaldığı yerden devam edecek.

Desteklenen kulaklıklarda, önümüzdeki birkaç ay içinde kulaklıklara da uzamsal ses sunulacak. Chromecast yerleşik, önümüzdeki birkaç ay içinde tüm Bose akıllı hoparlörler ve ses çubuklarından başlayarak daha fazla markanın kullanımına sunulacak.

Chromebook’lardaki Phone Hub, yakında Chromebook’unuza yeniden yüklemenize gerek kalmadan telefonunuzdan doğrudan Chromebook’unuzda sohbet uygulamaları kullanmanıza olanak tanıyacak. En son fotoğraflara ve videolara tek bir tıklamayla kolayca erişmek için Phone Hub’a film rulosu erişimi de eklenecektir. Bu özellik bu yıl içinde kullanıma sunulacak.

Yakında sesinizi kullanarak Google’dan aracınızı ısıtmasını ve soğutmasını, kilitlemesini ve kilidini açmasını ve Asistan özellikli tüm cihazlarda bilgi almasını isteyebilirsiniz. Bu yetenekler, ilk olarak önümüzdeki aylarda Volvo Cars’ın araçlarına sunulacak ve devamı gelecek.

Bluetooth aksesuarlarını hızlı bir şekilde kurmak, metin mesajlarını senkronize etmek ve Nearby Share ile dosya paylaşmak için Fast Pair ile yakında bir Android telefonu Windows PC’nize bağlayabilirsiniz. Google, bu deneyimleri bu yıl ilk kez belirli Windows PC’lere getirmek için Acer, HP ve Intel ile birlikte çalıştığını söyledi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu