Akıllı TelefonAndroidGüncel Teknoloji HaberleriRedmiXiaomi

Redmi Note 13 Pro Adım Adım Türkiye’ye Geliyor

Çin pazarında fırtınalar estiren Redmi Note 13 Pro küresel pazarlara çok yakın, telefon Türkiye pazarına da giriş yapacak.

Eylül ayında Çin’de tanıtılan Redmi Note 13 Pro için heyecan giderek artıyor. Bir süre önce küresel çaptaki FCC sertifikasını alırken ortaya çıkan telefon şimdi Geekbench’te görüldü. Redmi Note 13 Pro’nun küresel versiyonu Geekbench’te test edilirken, bu gelişme sertifika sürecinin artık tamamlandığını ve telefonun çok yakında küresel çapta piyasaya sürüleceğini onaylıyor. Redmi Note 13 Pro aynı zamanda Türkiye pazarına giriş yapacak.

Kıyaslama platformunda belirtilen teknik özellikler akıllı telefonun Çin versiyonuna benzer. Geekbench’te Redmi Note 13 Pro, 2312DRA50G model numarasını taşıyor. Buradaki verilere göre telefon Snapdragon 7s Gen 2 işlemci biriminden güç alıyor. 8GB RAM ile listelenen telefonun yazılım biriminde ise Android 13 yazıyor.

Redmi Note 13 Pro’nun Geekbench puanları kayıtlara 1.021 ve 2.855 olarak geçti. Öte yandan FCC listesi telefonun küresel versiyonunda 5.020 mAh büyüklüğünde pil yer alacağını onayladı.

Redmi Note 13 Pro’nun öne çıkan özelliklerinden söz etmek gerekirse; telefonda 1,5K çözünürlük, 120Hz yenileme hızı ve 240Hz dokunmatik örnekleme hızı sunan 6,67 inç OLED ekran yer alıyor.  Ekran aynı zamanda 1800 nitlik en yüksek parlaklık sunarken, Dolby Vision‘ı destekliyor ve Corning Gorilla Glass Victus tarafından koruma altına alınıyor.

Redmi Note 13 Pro’nun işlemci biriminde 4nm üretim sürecine sahip Qualcomm Snapdragon 7s Gen 2 bulunuyor. Kamera bölümüne baktığımızda ana kamerada 200 megapiksel çözünürlüğünde sensör dikkat çekiyor. Buna 8 megapiksel ultra geniş açılı lens ve 2 megapiksel makro kamera eşlik ediyor. Selfie’ler içinse 16 megapiksel ön kamera kullanılıyor.

Cihaz, USB Type-C bağlantı noktası üzerinden 67W hızlı şarj özelliğine sahip 5000mAh bataryadan güç alıyor. Telefon ayrıca etkileyici ses kalitesi için Dolby Atmos’lu stereo hoparlör kurulumuna sahip ve güvenlik için ekran içi parmak izi tarayıcısı bulunduruyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu