Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 13 Türkiye Cari Açığını 2 Saniyede Kapatıyor

Apple’ın iPhone 13 ailesi Çin’de 11.11 indirimlerinde Türkiye’nin cari açığı kadar satmayı başardı. Hem de bunu iki saniyede gerçekleştirdi.

Apple, geçtiğimiz Eylül ayında karşımıza iPhone 13 ailesi ile çıkmıştı. Ülkemizde 10.999 TL’den başlayan (şimdilik) fiyatlar ile satılan bu seri tüm dünyada büyük ilgi görmüştü. Tasarımsal açıdan iPhone 12’den pek farkı olmayan bu seri asıl Pro modelleri ile ayrışıyor. 120 Hz ProMotion ekrana Pro modelleri ile geçiş yapan Apple bunun meyvelerini toplamayı başardı. Eğer iPhone’u biz üretmiş olsaydık cari açığımız tam iki saniyede kapanmıştı. Neden mi böyle diyoruz? Gelin haberimizin detaylarına bakalım.

iPhone 13 2 saniyede işi bitirdi

Çin’de 11.11 mega satış sırasında sadece bir site JD.com, sadece iki saniyede 15.64 milyon dolar değerinde bir iPhone sattı. Son verilere göre ülkemizin cari açığı 15.88 milyon dolar seviyesinde. Bir teknoloji markası iki saniyede cari açığımız kadar telefon satarak rekor denilecek bir işe imza atmayı başarıyor. Bu büyük bir olay.

Perakendeci satış yapısını açıklamadı. Ancak iPhone 13’ün en çok talep gördüğüne şüphe yok. Çin’deki alışveriş siteleri bunu tam olarak hissetti. Çünkü yüksek talep nedeniyle yüksek sunucu yükü nedeniyle bazı siteler açılmadı. Bu talep kısmen, bu yıl ilk kez hem Çin’de hem de başka yerlerde iPhone 13’teki indirimlerle desteklendi. Ancak, iPhone’ların geri kalanının maliyeti de düşürüldü.

iPhone 13

11 Kasım’da sadece bir gün içinde iki Çin pazarı  JD.com ve Alibaba tam  139 milyar dolar değerinde mal sattı. JD.com, bu yıl gelir artışının geçen yılın satışına göre yüzde 28 olduğunu söyledi. Gelişimin ve büyümenin artık teknolojide olduğu açıkça ortada. Bu yüzden teknolojiye önem verilmesi ve global bir marka yaratılması gerekiyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu