Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

15.000 TL’lik iPhone 13 Ekran Sorunu Yaşıyor!

Apple’ın son zamlar sonrası 15.000 TL’ye satmaya başladığı iPhone 13 ailesi ekran konusunda sorunlar yaşamaya başladı. İşte detaylar.

Bu yılın eylül ayında iPhone 13 serisi telefonlar resmi olarak görücüye çıktı. İlk birkaç hafta boyunca kullanıcılar, yaygınlaşmayan çeşitli sorunlar bildirmişti. Ancak bu sorunlar kısa süre içerisinde Apple tarafından çözüme kavuşturulmuştu. Güncelleme ile giderilen bu sorunlara bugün bir yenisi daha eklendi. Ancak bu sefer ki sorun yazılımsal değil tamamen donanımasal görünüyor.

Kullanıcılar iPhone’un yeşil ekran sorunu yaşadığından şikayet etmeye başladı. Bu sorun ekranın yeşil tonunun daha baskın görünmesi ile ortaya çıkıyor. OLED panelde yaşanan bir sorundan dolayı renk tonunu tutturamayan iPhone‘un tek çözüm yolu ekran değişimi.

Ayrıca kullanıcılar, ekranın bir tarafında yeşil, diğer tarafında kırmızı bir renk tonunun olduğunu da bildiriyor. Bir ekran kusurunun varlığını kontrol etmek oldukça kolay. Sadece siyah renkte sabit bir duvar kağıdı seçin, ardından parlaklığı yaklaşık %50’ye düşürün. Eğer sizin panelinizde de sorun varsa yeşil veya kırmızı renk tonunun ağır bastığını görebilirsiniz.

İki aydan uzun bir süre önce, Apple panel konusunda Samsung ve LG‘nin yanında BOE ile de anlaşmıştı. Son parti modellerde muhtemelen BOE paneller kullanılıyor. Yıllardır Apple’ın standartlarını karşılayamadığı için Apple ile anlaşamayan BOE bu sefer şeytanın bacağını kırmıştı. Ancak ortaya çıkan son sorun BOE’nin itibarını zedeleyecek gibi görünüyor.

10 Milyon Adet iPhone

Apple cephesi ise şimdilik sessizliğini koruyor. Muhtemelen Apple dünya çapında ekran onarım programını başlatacak. Bu program kapsamında ekranında sorun olanlar ücretsiz değişim yapabilecek.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu