Güncel Teknoloji HaberleriMobirollerOtomobilTeknolojiXiaomi

Xiaomi Otomatik Pilot Konusunda Tesla’ya Ders Verecek

Xiaomi, elektrikli otomobil işine sert bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Xiaomi otomatik pilot konusunda Tesla’ya adeta ders verecek.

Xiaomi, Çin’in önde gelen otomotiv üreticilerinden biri olmayı hedefliyor. Firma bu nedenle aktif olarak otomobiller için kendi otopilot sistemini geliştiriyor. Xiaomi CEO’su Lei Jun, şirketin Xiaomi Pilot Teknoloji sistemini hazırladığını söyledi. Xiaomi otomatik pilot konusunda Tesla’ya ders verecek gibi görünüyor.

Çinli teknoloji devi araştırma ve geliştirme ekibi oluşturmak için 500’den fazla profesyoneli işe aldı. Yıl sonuna kadar uzman sayısı 600’e çıkacak. Ayrıca buna ek olarak, Xiaomi, yeni sistemin yetenekleri hakkında zaten övündü ve kısa bir videoda eylem halinde bir prototip gösterdi.

Xiaomi’nin otonom elektrikli aracı için gerekli olan otopilot teknolojisinin, üçüncü şahısların katılımı olmadan ve rekor sürede tamamen geliştirileceği belirtiliyor.

Xiaomi, daha önce insansız araçlar için otomatik sürüş sistemleriyle uğraşan Shendong Technology’yi satın almıştı. Aynı zamanda, yeni şirket Xiaomi Auto’nun yetkili sermayesi 1,5 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ayrıca önümüzdeki 10 yıldaki yatırım hacmi 10 milyar dolara ulaşacak.

Otomatik sürüşe ek olarak, yeni Xiaomi Pilot Teknoloji sistemi, kendi kendine park etme, otomatik pil şarjı ve diğer birçok yenilikçi hizmeti sağlayacak. Şirketin şu anda sistemin çeşitli yönlerinin test edildiği 140 aracı bulunuyor. Xiaomi’nin EV aracını 2024 yılından önce yollarda göremeyeceğiz. Eğer bir kriz yaşanmazsa önümüzdeki yıllarda bu otomobillerin ön satışları bile başlayabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu