Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

Apple USB-C için Düğmeye Bastı! Değişim Başlıyor!

Cupertinolu Apple USB-C için düğmeye bastı. Apple’ın sadece iPhone’ları değil diğer tüm ürünleri bu girişe sahip olacak gibi görünüyor.

Avrupa Birliği’nin USB-C’yi zorunlu kılmasından sonra gözler Apple’a çevrilmişti. iPhone’larında Lightning giriş kullanan Apple’ın iPhone 15 ile anca USB-C’ye geçeceği söyleniyordu. Bugün gelen bilgilere göre Apple’ın tek planı iPhone üzerinde olmayacak. Bildiğiniz gibi iPhone üreticisi son yıllarda birçok cihazını USB-C’ye geçiriyor. Bu konektör MacBook Air, iPad Pro, iPad Air, iPad mini, Studio Display, Pro Display XDR ve diğer cihazlarda kullanılmaya başlandı. En az beş diğer Apple ürün ve aksesuarının da gelecekte USB-C’ye geçeceği bildiriliyor. Apple USB-C konusunda yakında bombayı patlatabilir.

Apple’a yakınlığı ile bilinen analist Ming-Chi Kuo’ya göre; iPhone 14, Lightning konektörünü kullanacak. Ancak iPhone 15 Pro ile Type-C’ye geçiş yapılacak. Bloomberg’den Mark Gurman, Apple’ın gerçekten de USB-C bağlantı noktalarına sahip prototip iPhone modellerini test ettiğini doğruladı. Bu model gelecek yıl piyasaya sürülecek.

Mark Gurman, Apple’ın bütçe giriş seviyesi iPad’ini bir USB-C konektörü ile güncellemeyi planladığını da sözlerine ekledi. Apple, 10. nesil iPad’i Eylül ayı başlarında piyasaya sürebilir. 10. nesil iPad’in piyasaya sürülmesi, Apple’ın dört yıl sonra tüm iPad serisi için USB-C’ye geçişini tamamlayacak. Artık iPad’lerin hepsi USB-C’li olacak diyebiliriz.

Apple USB-C
Apple USB-C

Kuo; iPhone USB-C’ye geçtiğinde, AirPods şarj kılıfları da dahil olmak üzere diğer Apple aksesuarlarının yakın gelecekte USB-C’ye geçeceğini düşünüyor. Son olarak Ming-Chi Kuo, Apple Magic Keyboard, Magic Trackpad ve Magic Mouse for Mac’in gelecekte USB-C bağlantı noktalarını kullanmasını bekliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu