Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobiroller

Pocophone telefonlar gelmeye devam edecek mi?

Xiaomi’nin alt markası Pocophone geçen yıl Poco F1 modelini duyurduğunda amiral gemi segmentinde deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Snapdragon 845 işlemcili Pocophone F1 300 $ seviyesindeki fiyatıyla adeta peynir ekmek gibi sattı. Pocophone F1’in tanıtımı üzerinden bir yıl geçti ve telefonun devam modelinin olup olmayacağı gizemini koruyor. Hatta Xiaomi’nin Pocophone markasını rafa kaldıracağı bile gelen bilgiler arasında. Peki bundan sonraki süreçte Pocophone telefonlar tanıtılmayacak mı? Bir şirket yöneticisi konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Pocophone telefonlar gelmeye devam edecek

Yöneticiye “Xiaomi, Mi ve Redmi markalarından sorumlu. Poco markası ise bağımsız bir ekip tarafından yönetilmektedir. Evet, Poco lojistik ve teknik destek gibi bazı Xiaomi servislerini kullanıyor, ancak kendi geliştirme stratejisine ve görüşüne uygun akıllı telefonlar geliştirebilmekte.” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Yönetici ek olarak akıllı telefon geliştirmeyi sürdüreceklerini sözlerine ekledi. Fakat ufukta Pocophone F2 olup olmadığı konusunda herhangi bir bilgi vermedi.

Kaynaklardan farklı bilgiler geliyor

Pocophone markasının önemli isimlerinden Jai Mani’nin şirketten ayrılması, bunun yanında Redmi markasının ön plana çıkarılması, Poco markası için iyiye işaret olmayan gelişmeler. Hatta yakın zamanda gerçekleştirilen bir araştırmada IDC Hindistan’ın araştırma direktörü Navkendar Singh Poco markasının geleceğine şüpheyle baktığını belirtti.

Aslına bakarsanız bizim kanaatimiz de benzer yönde. Xiaomi’nin yoluna bundan sonraki süreçte Mi, Redmi ve Black Shark markalarıyla devam edeceğini düşünüyoruz.

Pocophone hakkında siz ne düşünüyorsunuz? Sizce Pocophone F2 tanıtılması gereken bir telefon mu?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu