Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

Merakla beklenen iPhone 12 5G nihayet tanıtıldı; işte fiyatı ve özellikleri…


Apple, aylardır yollarını gözlediğimiz amiral gemisi iPhone 12 5G modelini resmen tanıttı; işte bu canavarın fiyatı ve özellikeri…

ABD’li teknoloji devi Apple, merakla beklenen iPhone 12 etkinliğine nihayet  başladı. Konferansa ilk olarak HomePad Mini ile giriş yapan dev üretici, hemen ardından iPhone 12‘ye geçti ve tüm özelliklerini hazırladıkları harika videolar ile açıkladı. 5G’yi destekleyen iPhone 12 5G; iPhone 11’den daha ince (% 11), daha küçük (% 15), daha hafif (% 16) ve daha dar bir tasarım ile geliyor. Bunun yanı sıra cihaz; şirketin geçen yıl ki amiral gemisi iPhone 11 ve uygun fiyatlı iPhone XR ile aynı olan 6.1 inçlik bir ekrana sahip.

Yeni iPhone 12; 460 PPI piksel yoğunluğunu (iPhone 11’in iki katı) destekleyen Super Retina XDR OLED ekrana ile birlikte karşımıza çıkıyor. Harika ekran özelliklerine sahip olan bu cihaz aynı zamanda;  Dolby görsel efektler, HLG, HDR10 ve 1200nit parlaklık sunan bir destek ile geliyor. Zira bu özellikler, bugüne kadar ki tüm iPhone’ları da geride bırakmayı başarıyor.

Daha önceki haberlerimizde de belirttiğimiz gibi iPhone 12, şirketin en eski modellerinden olan iPad Pro ve iPad Air‘e benzer bir tasarım ile geliyor. Buna ek olarak Apple bu telefonda, önceki telefonlarına kıyasla dört kat daha güçlü ve kırılmaya dayanıklı Corning korumasına yer veriyor.

iPhone 12’nin en az dört renk seçeneği olacak:  siyah, beyaz, mavi, kırmızı ve yeşil.  Bu renklerin arasından mavinin satış rekorlarını alt üst edeceğini düşünüyoruz. Zira telefona kattığı premium hava ile bizleri bile etkilemeyi başardı.

Apple, son birkaç yıldır peşini bırakamadığı çentik tasarımını iPhone 12’lerde de devam ettiriyor. Şirket Face ID teknolojisini barındırmak için ekranın üst orta kısmında yine çentikli bir tasarıma yer verecek. Ancak bu çentiğin boyutu bir önceki iPhone 11’e nazaran biraz daha küçültmüş gibi.

Gel gelelim işlemci özelliklerine; Apple’ın bu yıl ki yeni silahı, 5G ağ bağlantısını destekleyen ve 5nm’lik süreçten geçen A14 Bionic yonga seti ile geliyor. A13’e göre % 40 daha yüksek bir performans sunan bu işlemci, 6 çekirdekli CPU ve 4 çekirdekli GPU ile donatılıyor.

İPhone 12’de yerleşik olarak bulunan A14 Bionic çip, geçen ay piyasaya sürülen iPad Air 4‘deki bionic çip ile birebir aynı.

kamera özellikleri

Kameralar açısından konuşursak iPhone 12 5G;  f / 1.6 diyafram açıklığı ile desteklenen ve 120 ° ultra geniş görüş açısı sağlayan çift arka kamera yapılandırması ile donatılıyor. Ayrıca bu geniş açılı lensin ucunda bir de,  düşük ışık performansında % 27’lik bir iyileştirme sunan 7P lensi bulunuyor.

Yeni Smart HDR 3 işlevine sahip olan iPhone 12 ile  kayalar ve gökyüzü gibi sahneleri en iyi ortam ışıklarına göre çekebilmeniz mümkün olacak. Ayrıca ön kameradaki gece modunun da çok iyi derecede iyileştirildiğini belirtmek isteriz.

iPhone 12

Tüm bunlara ek olarak iPhone 12‘de, kendi kendini hizalayabilen  MagSafe manyetik şarj teknolojisine yer veriliyor. Muhtemelen Apple’da, şarj adaptörlerini kutuya koymayarak kullanıcılarını bu ürünü aldırmaya yönlendirecek gibi duruyor.

iPhone 12 5G

Son olarak iPhone 12 serisinin fiyatı da sırasıyla şöyle olacak:

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu