Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriIntelMobirollerTeknoloji

Son dakika! Apple Intel anlaşması sağlandı! Şimdi Qualcomm düşünsün


Apple ve Intel arasındaki birliktelik Steve Jobs’ın garajına dayanır. Apple daha kurulmadan Steve Wozniak ile Steve Jobs kendi garajlarında ortaya bir PC koymaya çalışırken tıkandıkları bir noktada o dönemin Intel CEO‘suna bir mektup yazarak bilgisayar parçaları istemişti. Bu mektubu okuyan Intel CEO‘su (şimdi olsa o mektup Intel CEO‘sunun katına bile çıkmaz) “bu gençlere” parça tedariki sağlamıştı. Bugün ise Apple Intel arasındaki bu yardımlaşma Apple‘ın Intel‘in modem tarafını satın alması ile son buldu.

Gerçekten masal gibi bir hikaye ve Apple sonunda bunu da gerçekleştirdi. Apple sadece 1 milyar dolara hayatının en büyük yatırımını yapmış olabilir. Apple CEO’u Tim Cook son 5 yıl içinde 228 adet irili ufaklı şirket satın aldı. Bunun en büyüğü 3 milyar dolarlık fiyatı ile Beats Electronics oldu. Bugün ise Apple Qualcomm ile arasındaki rekabeti yeniden şekillendirmeye aday bir yapı ile karşımızda.

iPhone XS A12

Intel, Apple A12 Bionic işlemcilerinde bulunan 4G modemi yapıyordu. 5G içinse belli sebeplerden dolayı (satış düşünülüyormuş bunu da bugün anlıyoruz) bir yatırım yapamadı ve nihayetinde Intel modem tarafını Apple‘a sadece 1 miyar dolara sattı. Bu önümüzdeki yıllarda bugün konuştuğumuz 1 milyar dolarlık Instagram satışı gibi anılacak bir satış olacak; göreceksiniz.

Apple 5G tarafında sessiz ve sanırız bu satış ile birlikte 2020 yılı içinde göreceğimiz yeni nesil iPhone 12 serisinde 5G desteğini Intel modemler ile görebileceğiz. Bakalım Apple sektörden kimleri Intel modem yönetimine alacak?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu