GoogleGüncel Teknoloji HaberleriİnternetMobirollerTeknoloji

İnternetsiz Gmail Nasıl Kullanılır? İşte Yöntemi!


İnternetiniz olmasa bile Gmail’i kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? İşte resmi olarak internetsiz Gmail kullanma yöntemi.

Google, interneti kötü ülkeler için geçtiğimiz aylarda internetsiz Gmail hizmetini kullanıma sunmuştu. İş ve kişisel kullanımda internet olmadan e-postalarınızı okumanıza imkan sağlayan bu özellik oldukça fayda sağlıyor. Şimdilik sadece Google Chrome tarayıcısı ile çalışan bu özelliğin nasıl kullanılacağını adım adım sizlere aktarıyoruz. İnternetsiz Gmail kullanmak artık mümkün.

Bu yöntem ile internetiniz olmadığında e-posta gönderdiğinizde, e-postalar yeni bir “Giden Kutusu” klasörüne aktarılıyor ve internete yeniden bağlanır bağlanmaz anında gönderiliyor. Gmail kullanıcılarının, yalnızca birkaç kolay adımda yapılabilecek çevrimdışı erişimi etkinleştirmesi çok basit. Aşağıdaki adımları izleyerek internetiniz olmadığı zamanlarda bile Gmail’i kullanmaya devam edebilirsiniz.

İnternetsiz Gmail Nasıl Kullanılır?

  • Google Chrome’dan mail.google.com adresine gidin ve gelen kutunuzdayken Ayarlar düğmesini tıklayın.
  • “Çevrimdışı postayı etkinleştir”i işaretleyin.
  • Kaç günlük mesajı senkronize etmek istediğiniz gibi ayarlarınızı seçin.
  • “Değişiklikleri kaydet”i tıklayın.

Yukarıdaki işlemleri uyguladıktan sonra Gmail’i internetiniz olmadığı zamanlarda da kullanmaya devam edebileceksiniz. Ancak bu kullanma mail okuma ve internete bağlandığında maili gönderme ile kısıtlı. İnternetiniz olmadığında eğer bu adımları izleyip özelliği aktif etmezseniz Gmail’e giremeyeceğinizi yani hali hazırdaki maillerinizi bile okuyamayacağınızı belirtelim.

Google’ın bu özelliği diğer uygulamalarına da getirip getirmeyeceği henüz bilinmiyor. Buna benzer özelliklerin Google Translate ve Google Haritalar hizmetlerinde de olduğunu ancak sadece mobil uygulamalarda geçerli olduğunun da altını çizelim.

internetsiz Gmail Nasıl Kullanılır?
İnternetsiz Gmail Nasıl Kullanılır?
Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu