Ekran KartıGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerNVIDIATeknoloji

Nvidia RTX 4090 Devasa Olacak

Nvidia’nın yeni ekran kartı Nvidia RTX 4090 sunacağı özellikleri ile devasa olacak. Bu kart çok yakında tanıtılacak.

Nvidia’nın yeni ekran kartı Nvidia RTX 4090 için geri sayım başladı. Oyuncuların merakla beklediği beklediği bu ekran kartı hakkında bilgiler gelmeye başladı. Son gelen bilgilere göre; GeForce RTX 40 grafik kartları için referans soğutma sisteminin çok büyük olabilir.

Sızıntıyı yapan kaynağa göre, GPU AD102 tabanlı kartlar dört genişleme yuvasını kaplayacak. Karşılaştırıldığında, referans RTX 3090’ın üç yuva kapladığını belirtelim. Bu bilgilere dayanarak yeni modellerin daha soğuk bir şekilde çalışacağını söyleyebiliriz. Mevcut verilere bakılırsa, soğutma sistemlerinin artan boyutları, 600 watt’a varan büyük güç tüketiminden kaynakalanacak. Çoğu varyantta RTX 3090 Ti bile TGP’si çok daha düşük olmasına rağmen dört yuvalı bir tasarım ile gelmişti.

Yeni mimariden dolayı üreticilerin sıvı veya hibrit RM’leri daha sık kullanması gerekebilir. RTX 40 kartlarının Temmuz ayında sunulabileceğin belirtelim. Bu sızıntıların RTX 30 serisini doğru bir şekilde tahmin eden kopite7kimi’den gelmesi iddiaların güçlü olduğunu gösteriyor. Performans açısından selefinden kat ve kat daha iyi olacak olan 40 serisi kartların, fiyat açısından asıl bir yol izleyeceğini kestirmek güç.

Nvidia RTX 4090
Nvidia RTX 4090’ın özellikleri

Nvidia’nın bu kartlarını oyuncular için sunacağından madencilikte kullanılmaması için bir dizi önlem alması gerekiyor. Bu önlemler hem yazılımsal hem de donanımsal olması gerekiyor ki madenciler bu sistemi kıramasın. Bu Nvidia için ekstra bir iş gücü demek. Bu yüzden fiyatlarda biraz artış görebiliriz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu