Akıllı SaatGenelGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsungTeknoloji

Akıllı saat pazarında Apple Watch rakipsiz! Peki Samsung?

Strategy Analytics bugün yayınladığı bir rapor ile Apple Watch ve Galaxy Watch satışlarını ortaya koydu. Apple rakipsiz ama Samsung ne durumda?

Akıllı saatler hayatımızın önemli bir parçası haline gelmeye başladı. Açıkçası bu ürünleri alana kadar “şarj edilmesi gereken bir ürün daha” gözüyle bakarken kullanmaya başladıktan sonra bu ürünlerin hayatımızın önemli bir parçası olduğunu görüyoruz. Zira hem kalp hem de sağlık tarafında hayatımıza kolaylık katan bu ürünlerin satış rakamları ise bugün yapılan bir araştırma ile açıklandı. Apple Watch bırakın akıllı saat pazarını dünyanın en çok satan saati olmayı başardı. Geçtiğimiz yıl Rolex markasını geride bırakan Apple‘ın bu aldan rakipsiz olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Peki Samsung bu konuda ne durumda?

Apple Watch pazarda rakipsiz, Samsung büyüyor

Strategy Analytics‘in verilerine göre pazar %11,8 oranında küçülme göstermiş. Buna rağmen Apple ve Samsung satışlarını arttırmayı başarmış. Hatta Samsung akıllı saat satışlarını 2 katından bile fazla arttırmayı başarmış. Apple tüm pazarın %46,4’lük kısmına sahip ve 5,78 milyon adet satış ortaya koymuş. Samsung‘un da 2 milyon barajını aştığını görüyoruz.

Bu yıl ne olacak bunu bilemiyoruz ama Samsung’un özellikle yeni nesil Galaxy Watch Active 2 ve önümüzdeki günlerde pazara sunacağı Galaxy Watch 3 ile çok daha geniş kitlelere ulaşacağını tahmin ediyoruz. Peki siz akıllı saatler ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Akıllı saat mi yoksa akıllı bileklik mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu