AppleGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhone

iPhone X, iPhone 8 ve 8 Plus Emekli Olmaya Hazırlanıyor

Apple, iOS 17 sürümünü bir döneme damga vuran bazı telefonlara sunmayacak. Bunlar arasında çentikli ilk iPhone olan iPhone X de yer alıyor.

Apple halihazırda mobil ekosistemde ürünlerine en uzun süreli güncelleme veren marka konumunda. Son olarak iOS 16 sürümü geçen yıl geriye dönük iPhone 7 serisine bile sunuldu. Haziran ayındaki geliştiriciler konferansında bu defa iOS 17’nin duyurusu gerçekleşecek. Gelen haberlere göre Apple önemli bazı modelleri güncelleme dışında tutacak. Apple haberlerinde güvenilir bir kaynak olan MacRumors sitesine göre iPhone X, iPhone 8 ve iPhone 8 Plus iOS 17 sürümüne yükseltilemeyecek.

iPhone X’in Apple tarihinde önemli bir yeri var, zira bu telefonla birlikte iPhone’larda çentik kullanımı başladı. Yine iPhone X modelinin modern tasarımlı ilk iPhone olduğunu söyleyebiliriz. Yukarıda saydığımız iPhone’ların üçü de 2017 yılında tanıtıldı. iOS 17 dağıtıma sunulduğunda altı yılı tamamlamış olacaklar.

iPad tarafında da yine önemli modeller için güncelleme desteği sonlandırılacak. Birinci nesil 12.9 inçlik iPad Pro, birinci nesil 9.7 inç iPad Pro ve beşinci nesil iPad’in de iOS 17’yi alması beklenmiyor.

Hem iOS 17 hem de iPad OS 17’nin duyurusu haziran ayında gerçekleşecek. Yeni sürüm ile birlikte Apple’ın AR/VR başlığı da duyurması bekleniyor. Yeni iOS sürümünde gözler görülür bir değişim beklenmiyor. Apple’ın yeni sürümde AirPods kulaklık için özel bir uygulamaya yer vermesi bekleniyor. Yine işletim sisteminin yeni sürümünde Avrupa Birliği mevzuatında uyum çerçevesinde ilk kez üçüncü taraf uygulama mağazaları için destek sunacağı gelen bilgiler arasında.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu