Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeCep TelefonuGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Android Pie ile gelecek olan yeni özellikler neler ?

En yeni android sürüm olan Android Pie ile gelecek olan yeni özellikler neler ? Yeni sürüm olan Android 9 Pie ile akıllı telefonlarımız daha akıllı hale gelecek ve telefon kullanım şeklimizi daha pratik hale getirecek gibi görünüyor. İşte yeni gelecek olan özellikler.

Android Pie Özellikleri

Android Pie ile gelecek olan yeni özellikler
Android Pie ile gelecek olan yeni özellikler

Telefonunuzun dikey veya yatay mod özelliğini sürekli açıp kapatmanıza gerek gerek kalmadan telefon sadece ihtiyaç duyduğunuzda otomatik olarak döndürme düğmesi ortaya çıkıyor.

Bazı uygulamalar size gereksiz yere bildirimler gönderir ve bu bazen can sıkıcı bir durum alıyor. Android Pie sizi gereksiz yere rahatsız eden bildirimleri engelleme imkanı veriyor.

Ayrıca yeni sürüm ekran kilidine gelen hangi bildirimleri okuyup hangilerini okumadan kaydırdığınızı aldılar ve kaydırdığınız bildirimler için size ”bu bildirimler engellensin mi? ” diye soru sorar.

Yeni ve yararlı bir Erişilebilirlik Menüsü geliyor. Bu menü sayesinde telefonunuzda uygulamalar veya ayarlar kısmında bulunan özellikleri tek dokunuş ile kullanabilme imkanı sağlıyor.

Lockdown Modu, kilit ekranındaki parmak izini ve yüz kimlik doğrulamasını geçici olarak engeller. Güç tuşuna basılı tuttuğunuzada devreye koyabileceğiniz Lockdown modu ise kullanıcıların işine yarayacak gibi.

Kendi internetinizi paylaşıma açtığınızda belli bir süre hiç bir cihaz bağlanmazsa otomatik olarak bu özellik kapatılacaktır.

Vurgulamak veya herhangi bir metni seçtiğinizde otomatik olarak bir büyüteç devreye giriyor.

Bütün bu özelliklere ek olarak Android Pie ile sırasıyla

1- Android 9 Pie, kullanıcının beşe kadar Bluetooth cihazını eşleştirmesine ve bu cihazlar arasında sorunsuz bir şekilde geçiş yapmasına olanak tanır.

2- Android Pie, her bir Bluetooth cihazı için ses tercihinizi hatırlar

3- Ortam Ekranı hava durumunu ve pil seviyesini gösterecek. Telefonunuzun kilit ekranını açmadan ekranda hava durumu ve pil seviyelerini görebileceksiniz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu