Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Huawei Telefon Yerine Telefon Tasarımı Satabilir

Huawei’nin yeni çıkış yolu belli oldu. Huawei telefon yerine telefonların tasarımlarını diğer firmalara satarak kendine finansman yaratacak.

ABD ve Huawei arasındaki savaş, Huawei’ye uygulanan ağır yaptırımlar nedeniyle firmaya pahalıya mal olmuştu Geçen yıl Honor alt markasını sattıktan sonra Huawei, finansal durumunu iyileştirmek için yeni yollar arıyor. Son gelen bilgilere göre Huawei telefon satışının yanında telefonlarının tasarımlarını da 3. parti firmalara satacak.

Sektördeki kaynaklara göre Çinli firma, tasarım lisanslarını Çin devletine ait bir kuruluş olan China Postal and Telecommunications Appliances Co.’ya satmak için görüşmelerde bulunuyor. Buna ek olarak Çinli telekom ekipmanı üreticisi TD Tech Ltd. de kendi markası altında Huawei’nin tasarımlarını kullanan bazı telefonların satışını yapacak.

Amerika, Huawei’ye yaptırım uyguladığında, şirketin yonga seti üreticisi TSMC’ye, Google’ın Android uygulamalarına ve Qualcomm’un 5G kablosuz modemlerine erişimini kesti. Beklendiği gibi Çinli üretici, pazar payında ve akıllı telefon sevkiyatlarında ağır kayıplar yaşadı.

Akıllı telefon tasarımlarını diğer üreticilere lisanslamak, kendi akıllı telefonlarınızı satmak kadar karlı olmayacaktır. Bununla birlikte, en azından akıllı telefon bölümünün daha uzun süre canlı kalmasına yardımcı olmalı ve kritik bileşenlere erişim sağlamalıdır.

Huawei telefon

Huawei’nin 2022 yılında nasıl bir performans sergileyeceği merak ediliyor. Yerel pazarı olan Çin’de Vivo ve OPPO’ya yerini veren Huawei’nin lisans satışı ile bir süre daha ayakta duracağı ortada. HarmonyOS işletim sistemi ile toplama sürecine girecek olan firmanın ne yapıp ne edip ambargolardan kurtulması gerekiyor. Aksi durumda Google Mobil Servisleri’ni kullanmayan telefonları Avrupa pazarında satmak kolay olmayacak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu