Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 14 Apple için Hüsran Olabilir!

Apple’ın çok şey beklediği iPhone 14 serisi firma için hüsran ile sonuçlanabilir. Yeni modellerin beklendiği gibi çok satmayacağı söyleniyor.

Cupertinolu Apple, önümüzdeki haftalarda karşımıza iPhone 14 serisi ile çıkacak. Bu yıl ana, Max, Pro ve Pro Max modellerini tanıtacak olan firmanın yeni seriden beklentisi çok büyüktü. Hatta açıklamalara göre yeni model peynir ekmek gibi satacaktı. Ancak bu durumun böyle olmadığına dair haberler bugün ortaya çıktı. JPMorgan analisti Samik Chatterjee’ye göre Apple’ın güçlü iPhone talebi beklentisi gerçekleşmeyebilir.

Samik Chatterjee bu yıl öncekilerden farklı olduğunu söyledi. Çünkü bu sefer daha az kullanıcı yeni iPhone’a her zamankinden daha fazla yükseltme yapmaya karar verdi. Ayrıca Samik Chatterjee ana nedenleri de sıraladı.

Birincisi, yeni serideki küçük fonksiyonel değişikliklerle ilgili haberler kullanıcılar tarafından cesaretlendirilmiyor. İkincisi ise Pro modellerinin fiyat artışı yüzünden beklendiği gibi satmayacak.

Kuzey Amerika pazarının Temmuz ayındaki satış rakamları, ankete katılan kullanıcıların yalnızca yüzde 10’unun iPhone 14’e ilgi göstermesiyle, iPhone 13 serisi satışlarının hala çok güçlü olduğunu gösteriyor. Apple’ın yeni gözdeleri muhtemelen fiyat artışı ve yenilik sunmamasından dolayı beklendiği gibi satmayacak.

iPhone 14

Türkiye pazarında fiyat konusunda yüksekten uçacak olan Apple, kendi ülkesinde bile 100 ila 150 dolar arasında zam yapacak. Tasarımsal açıdan aynı tasarımı kullanacak olan firma, artık tepki toplayacak gibi görünüyor. Ayrıca ana seride iPhone 13’ün işlemcisinin kullanılacak olması hevesleri kıracak.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu