Akıllı TelefonGenelTeknoloji

Google Klavye baştan aşağı yenilendi! Hemen indir

Google mayıs ayında iOS platformu için Gboard isimli bir klavye uygulamasını yayınladı. App Store’da yayınlanan uygulamanın Google Play Store’da başka bir ifadeyle Android platformunda yer almaması başta şaşkınlıkla karşılandı. Ancak Google’ın uygulamayı Android platformunda yayınlamamasının nedeni şimdi anlaşıldı. Arama motoru devi Gboard uygulamasını aylar sonra Android kullanıcıları için yayınladı. Ancak uzun yıllardır kullanımda olan mevcut klavye uygulaması Google Klavye’de isim değişikliği yaparak bu değişimi başlattı.

Google Klavye

6.0 numaralı sürüme yükseltilen Gboard klavye uygulaması Google Play Store’da yerini almaya başladı. Ancak klavyenin tüm dünyada kullanıma sunulması bir iki haftalık sürede gerçekleşecektir. Dilerseniz klavye uygulamasına ait APK dosyasını buradan indirerek hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Gboard (eski Google Klavye) neler sunuyor?

Google Klavye’de sadece isim değişikliğine gidilmedi. Mevcut klavyede önemli gelişme ve iyileştirmeler de sağlandı. Öncelikle sayı satırı artık üst bölümde yerini almaya başlayacak. Aynı anda üç farklı dille yazı yazılmasına olanak sağlayacak klavyede emoji paneli yeniden düzenlendi ve emojiler daha parlak görünüyor. Klavye aracılığıyla GIF arama, tek elle kullanım modu, hareketli yazı yazma ve G butonu ile klavyeden hızlı arama gerçekleştirme, Gboard klavye’de karşımıza çıkan diğer yenilikler.

>> İlginizi çekebilir; Samsung iki telefonun çıkışını erteledi!

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu