Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknoloji

Samsung Galaxy Watch3 EKG nasıl çekilir? EKG açılıyor!

Samsung Galaxy Watch3 EKG özelliği yavaş yavaş kullanıma açılmaya başlandı. Watch Active2 ve Watch3 ile EKG nasıl çekilir?

Geçen ay duyurulan Samsung Galaxy Watch3 ve geçen Ağustos ayında tanıtılan Watch Active2, elektrokardiyogram okuması yapabilecek donanıma sahipti. Ancak bu özellik, yasal onay gerektirdiği için akıllı saatlerin hiçbirinde ilk piyasaya sürüldüğü anda aktif durumda değildi. Samsung, geçtiğimiz ay Güney Kore’deki Galaxy Watch Active2 modelinde EKG’yi etkinleştirdi. Şimdi ise ABD’deki her iki akıllı saatin de EKG desteğinin aktifleştirilme sırası geldi.

Kalp ritmi, EKG Monitor uygulaması kullanılarak kaydedilecek. Samsung Health Monitor uygulamasını, eşleştirilmiş akıllı telefona yüklemeniz gerekecek. Bu uygulama için Android 7 veya üzeri çalıştıran bir Galaxy akıllı telefon olmalıdır.

samsung galaxy watch3 ekg

Samsung Galaxy Watch3 EKG nasıl çekilir?

Kalp ritmini kaydetmek için Samsung Health Monitor uygulamasını açın, kolunuzu düz bir yüzeye koyun ve parmağınızı saatin üst düğmesinin üzerine koyun. Kaydedilen EKG, Sinüs Ritmi veya Atriyal Fibrilasyon (AFib) olarak sınıflandırılacaktır.

Okuma tamamlandıktan sonra, baş dönmesi veya yorgunluk gibi ilgili semptomları kaydedebilir ve Samsung Health Monitor uygulamasını kullanarak EKG kaydınızın bir PDF raporunu sağlık uzmanınıza gönderebilirsiniz.

EKG’ye ek olarak, Galaxy Watch3 ve Galaxy Watch Active2, geçen ay Watch3‘te ve birkaç hafta önce Watch Active2‘de etkinleştirilen VO2 Max adı verilen Oksijen Oranı da sağlık uygulamanıza kaydedebilir durumda.

Türkiye’de ve Avrupa’da henüz kullanımda olmayan EKG özelliği, ülkelerin sağlık bakanlıklarınca onay aldıktan sonra aktif hale gelecektir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu