GenelTesla

Tesla’nın 1900 $’lık Tehlikeli Oyuncağı Cyberquad Yeniden Satışa Çıktı!

1900 $ değerindeki oyuncak Tesla Cyberquad, çocuklar için daha güvenli hale getirildikten sonra yeniden satışa çıktı.

Tesla, ürün ailesini genişletmeye devam ediyor. Şirket bir yandan 30 Kasım’da başlayacak Cybertruck teslimatlarına hazırlanırken, diğer yandan da çocuklara yönelik ilk ve tek ürününü yeniden kullanıcıların beğenisine sunuyor. Üstelik bu defa çocukları ölümüne neden olma tehlikesi yok. 1.900 $ değerindeki mini-ATV Tesla Cyberquad, yeniden şirketin çevrimiçi satış mağazasında yerini aldı.

Tesla Cyberquad, Yenilendikten Sonra Tekrar Satışa Çıktı!

Çocuklarının güvenliği kuşkusuz her ebeveyn için oldukça önemli. Ancak bir o kadar önemli olan bir şey varsa o da mutlulukları. Bu nedenle anne ve babalar çocuklarını sık sık hediyelerle şımartır. Ancak bu hediyeler zaman zaman bazı riskleri de beraberinde getiriyor. 1.900 $ değerindeki Tesla Cybertruck örneğinde de olduğu gibi.

Tesla Cyberquad

Tesla bu mini ATV’yi ilk çıkardığında ABD’deki Tüketici Ürün Güvenliği Komisyonu’nun tepkisini çekti. Komisyona göre araçta mekanik süspansiyon kalitesi ve maksimum lastik basıncı gibi konularda sorunlar vardı. Ayrıca çocuklar için de olsa bu bir araçtı ve içerisinde “sürücüyü” bilgilendiren ve kaza risklerini azaltan bilgilendirmeler eksikti.

Ancak Elon Musk, anne ve babaların yoğun ilgisini gören bu araçtan vazgeçmek istemedi. Bu nedenle üründe ufak değişiklikler yaparak, Model 915 koduyla yeniden satışa sundu. İlk olarak aracın genel iskeletinde daha fazla metal kullanan şirket, bu sayede sağlamlığı artırdı. Buna ek olarak 8-12 yaş grubuna uygun olduğu söylenen Tesla Cyberquad uygunluk yaşı 9-12 olarak yeniden belirlendi.

Ayrıca genç sürücüler için araçla ilgili ekstra uyarılar da Cyberquad’a eklendi. Lastik basıncı uyarıları ve süspansiyon güçlendirmeleri de yine bu revizeli sürümde yer aldı. Elbette ki bu hala bir çocuk aracı. Bu nedenle 500 watt gücünde bir motora sahip ve maksimum hızı saatte 16 kilometreyi geçmiyor. Araç tam şarj edildiğinde ise yaklaşık beş saat dayanıyor 24 kilometre yol gidebiliyor.

Eğer aranızda 12 yaşından daha büyük olup keşke normal versiyonu çıksa diye dilek tutanlar varsa size de müjde! Tesla Cyberquad, yetişkinlere özel bir sürümle de çok yakında karşımızda olacak. Umarım o da en az çocuklar için olan ikinci versiyon kadar “güvenli” olur.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu