Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Google erken havlu atıyor! Pixel 5 ailesi Snapdragon 865 ile gelmeyebilir!

Google’ın Pixel 5  ailesinde amiral gemisi modellerinde yer alan Snapdragon 865 yonga setini kullanmayacağı söyleniyor. Google orta segmente odaklanacak.

Google’ın Nexus ve Pixel imzalı telefonları dönemin en güçlü yonga seti ile gelmişti. Geçen yılın sonlarına doğru tanıtılan Pixel 4 ailesinde de Snapdragon 865 yonga seti kullanılmıştı. Donanıma yüklenen Google, haliyle fiyat konusunda da pek ılımlı olamadı. 899 dolardan satışa sunulan bu modeller maalesef ki Huawei, Apple ve Samsung gibi dev isimlerin yanında pek başarılı olamamıştı.

9to5Google, Pixel 4a’da kullanılan Google Kamera uygulamasını test etme şansı bulduğunu ve kamera ayarının photo_pixel_2020_config olarak yapılandırıldığını fark ettiklerini açıkladı. Pixel 3a ve 4 modellerinde photo_pixel_2019_config yapılandırmasını kullanan Google, şimdilerde Bramble ve Redkin kod adında iki telefon test etmeye başlamış. En azından kodlarda böyle görünüyor.

Kamera yapılandırmasında bu iki telefonun da Snapdragon 765G yonga seti ile geleceği görünüyor. 5G destekli bu yonga seti maalesef ki Pixel 4a‘da kullanılmayacak. Google muhtemelen amiral gemisi segmentine erken havlu atacak ve Pixel 5 modellerinde Snapdragon 865 yerine Snapdragon 765G  yonga setini kullanacak.

Google’ın böyle bir hamle yapması son satış rakamlarını göz önünde bulundurduğumuzda gayet mantıklı görünüyor. Artık dünya orta segment yonga setlerinin yüksek performans sergilemesinden sonra bu segmente doğru yöneliyor. Zaten hali hazırda yüksek fiyattan dolayı satamayan Pixel modelleri var. Bu yüzden fiyatı uygun tutup orta segmente odaklanmak Google açısından da iyi olacaktır.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu