Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Dünyanın En Küçük Telefonuna Merhaba Deyin; Zanco Tiny T2 Tanıtıldı

Zanco adlı şirket, piyasaya yeni telefonuyla adeta damga vurdu. İşte dünyanın en küçük cep telefonu Zanco Tiny T2…

Günümüzde çoğumuzun kullandığı akıllı telefonlar, oldukça büyük boyutlara sahip. Gelişen teknoloji ile birlikte bu boyutlar daha da artmaya devam ediyor. Ancak bu ana akımdan uzakta olan bir üretici var. Geçtiğimiz yıldan beri ilginç bir telefonun hazırlığını yapan ”Zanco” adındaki şirket, bugün bir ilke imza atmayı başardı. Daha önce dünyanın en küçük telefonu unvanını alan Palm, zirveyi şimdi de Zanco’ya bırakıyor. İşte karşınızda dünyanın en küçük yeni telefonu Zanco Tiny T2

Yaklaşık bir yıldır hazırlığı yapılan Zanco Tiny T2, bugün şirket tarafından resmi olarak tanıtıldı ve ön siparişlere de açıldı. 6cm uzunluğunda, 3cm genişliğinde olan bu telefon, 1.65cm kalınlığıyla da dünyanın en küçük telefonu olma hakkına sahip oldu. . Sadece 31 gram ağırlığında olan bu cihaz, mini bir gövdeye ve 128 x 96 piksel çözünürlüğünde renkli bir ekran ile donatılıyor.

64MB RAM ve 128MB ROM’a sahip olan bu telefon, MT6276A işlemcisinden güç alıyor. Aynı zamanda bellek konusunda da 32GB’a kadar desteği de bulunuyor. Tam askerler için uygun gördüğümüz Tiny T2; 2G ve 3G ağ bağlantı desteği ile geliyor. Ne yazık ki bu telefonda 4G ağ desteğine yer verilmiyor.

Pil açısından 500 mAh batarya ile donatılan Tiny T2, kullanıcıya 7 günlük bir kullanım vaat ediyor. Bu telefonda ek olarak bir de, 0.3 megapiksel çözünürlüğünde bir arka kamera bulunuyor. Ancak bu işinizi çok iyi göremeyebilir. Diğer yandan Tiny T2’de; MP3 çalma, Bluetooth bağlantısı ve FM radyo ve birkaç önemli destek daha bulunuyor.

Zanco’nun özenle geliştirdiği bu telefon, yukarıda da belirttiğimiz gibi tam askerlere göre. Hem uzun süre giden pili, hem MP3 çalma özelliği ile zor günlerinizde yanınızda olabilir. Aynı zamanda 3mm’lik jak girişiyle de, müzikleri bir kulaklıkla dinlemeniz mümkün.

Dünyanın en küçük telefonu olan Zanco Tiny T2’nin fiyatı ise, sadece 130 dolarlık bir rakama sahip. Türk Lirası bazında hesaplarsak bu, 1000TL’ye denk geliyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu