AndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknolojiZTE

ZTE Amerika topraklarına geri döndü! Peki nasıl mı?

ZTE, Çin’in en büyük ikinci telekomünikasyon şirketi. Bunu bir kenara bıraktığınızda ülkemizdeki birçok operatör destekli modemlerini de üreten firma olarak karşımıza çıkıyor. Hem Turkcell’in hem de Vodafone’nun kendilerine ait telefonlarını üreten firma siz farkınızda olmasanız da kullandığını ürünleri yapıyor -du. Di’li geçmiş zaman eki kullanıyoruz zira ZTE Amerika hükumetinden büyük bir ceza aldı. İran ambargosunu delme gerekçesi ile Amerika’daki tüm faaliyetlerinin durdurulmasına ve 1 miyar dolar da ceza ödemesine karar kılınan ZTE için büyük bir sonun da başlangıcı böylece başladı.

ZTE Amerika faaliyetlerini sürdürecek! Ama nasıl?

ZTE’nin itirazları ve konunun yeninden görüşülmesi ile birlikte bu durum onandı ve tüm Amerikan şirketlerinin de ZTE ile çalışmasının önüne geçildi. Bu süreçten sonra bugün ortaya çıkan başka bir süreç ise ZTE’nin Amerika’daki varlığını sürdürebileceğine dair bir ışık oluşturdu.

Huawei ve ZTE Trump
Huawei ve ZTE Trump

ZTE 1 ay süreyle açık olacak

Bugün açıklanan bir karara göre ZTE, tüm faaliyetlerini ABD Ticaret Bakanlığı Sanayi ve Hizmet Bürosu tarafından kontrol edilmek üzere bir ay süreyle devam ettirebilecek. 2 Temmuz ve 1 Ağustos tarihleri arasında devam edecek bu faaliyet neticesinde ZTE’nin nasıl bir yol haritasına sahip olacağını hep birlikte göreceğiz. Amerika şirketlerinin ZTE’den alacakları var ve borçlu bir şirketin kapanmasını sağlamak yine Amerikalı şirketlere zarar vereceği için böyle bir kısıtlı faaliyete izin verilebileceğini düşünüyoruz.

ZTE
ZTE

ZTE daha ne yapsın?

ZTE bu süreçte, 1 milyar dolar para cezası ödemeyi ve aynı zamanda ekipmanlarında kullanılan çoğu bileşeni sağlayan ABD’li tedarikçilerle çalışmaya devam etmek için de 10 yıllık bir izleme süresi için Amerikan Hükumeti hesabına 400 milyon dolar teminat koymayı da kabul etmişti. Geçtiğimiz hafta içinde 7 çalışanını daha işten çıkartan / istifa ettiren ZTE’nin Amerika’daki faaliyetlerine devam etmek için daha nasıl bir özveri göstermesi gerekiyor bilemiyoruz.

Bakalım Trump, bu konuda nasıl bir karar verecek?

Xiaomi Mi Mix 3 tanıtım tarihi ve kamera yapısı netlik kazandı

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu