Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriHuaweiMobirollerTeknoloji

Amerika Huawei için bir 90 gün daha dedi! Bu ne anlama geliyor?

Amerika Huawei arasındaki gerginlik bir 90 gün daha sürecek gibi görünüyor. İşte yeniden başlayan 90 günlük süreç ve yaşanacaklar…

Amerika Huawei arasındaki gerilim korku filmine dönmek üzereyken Amerikan Hükumetinin 90 günlük ek süre vermesi ile Huawei derin bir nefes aldı. Zira bildiğiniz üzere bu ek süre verilmeden önce ARM ve Google başta olmak üzere Amerikalı üreticiler Huawei ile çalışmayacaklarını duyurmuştu. Daha sonra ek süre verildi ve Huawei derin bir nefes aldı. Bugün şunu belirtmek gerekiyor zira teknoloji basını bunu biraz yanlış aktarıyor.

Verilen bu ek süre Huawei verilmiyor. Bu ek süre Huawei ile çalışan Amerikalı şirketlere işlerini ve cari hesaplarını kapatması için veriliyor ama bu sürede Huawei Amerikalı şirketlerin yazılımlarını kullanmaya devam ediyor. Hauwei Mate 30 Pro‘da yaşanan Google uygulamaları olmadan satışa sunulması durumu ise Huawei P40 ile yaşanmamak isteniyor. Daha sonra Huawei Ağustos ayında kinci doksan günlük süreyi almıştı. Bugün ise üçüncü doksan günlük süreç başladı.

Huawei Amerika ilişkileri nereye gidiyor?

Amerikan Hükumetinin artık eskisi kadar katı olmadığı bir dönem geçiriyormuşuz gibi gelebilir ama pekte öyle görünmüyor. Zira hatırlarsanız Çin Başbakan Yardımcısı Liu Hı ticari ilişkilerin düzeltilmesi için Amerika’ya gitmiş ama gelen haberlere göre eli boş dönmüştü.

Ek 90 günlük bu süre zarfı içinde neler yaşanacak ve Amerikalı şirketler neye karar verecek bunu zaman içinde göreceğiz ama Huawei‘nin ek süre alması firma açısından da oldukça hoş karşılandı. Hatta borsada Huawei %10 değer kazandı.

Umarız bu saçma sapan süreç bir an önce sona erer ve Huawei yine eskisi gibi ürünlerini Google uygulamaları ile satışa sunabilir…

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu