Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriTeknoloji

Galaxy S25 Ultra bekleyenleri üzen gelişme… Bu yıl da es geçilecek

Samsung'un gelecek yıl piyasaya süreceği Galaxy S25 Ultra için yeni bir gelişme daha paylaşıldı. Pil tarafında hayal kırıklığı yaratabilir.

Android ekosisteminde öncü şirketlerden Samsung, çoğunlukla devasa pile sahip Galaxy A serisi modelleriyle öne çıkıyor. Ülkemizde de binlerce kişi tarafından kullanılan A serisi telefonlar, fiyatına göre oldukça iddialı özellikler sunuyor.

Amiral gemisi segmentte yer alan Galaxy S serisi için ise durum biraz farklı. Zira bu telefonlar diğerlerine kıyasla çok daha iyi özelliklerle donatılsa da, ne yazık ki fiyat konusunda biraz cep yakıyor. Geçtiğimiz yıl Samsung, bilindiği üzere Galaxy S24 serisini piyasaya sürdü. Şık tasarım ve iddialı özelliklerle gelen bu telefonlar, Türkiye pazarında da satışa sunuldu. Önümüzdeki yılın ilk aylarında ise Galaxy S25 serisiyle tanışacağız ve bu telefonlar için de artık geri sayıma geçilmiş durumda.

Galaxy S25, önemli bir özellikten yoksun kalabilir

Akıllı telefon şirketleri, maliyeti olabildiğince düşük tutmayı amaçlar. Bu nedenle ekonomik açıdan çok cep yakmayacak telefonlar geliştirilir ve bunların daha fazla kullanıcıyla buluşturulması amaçlanır. Nitekim ülkemizdeki vergilendirmeleri saymazsak telefonların yurt dışı fiyatlarının makul olduğunu da söyleyebiliriz.

Samsung ise, maliyeti biraz daha düşük tutmak amacıyla Galaxy S25 Ultra’da hızlı şarj tarafında ileri adım atmayacak. Daha önceden şirketin hızlı şarj tarafında S25 Ultra modelinde önemli bir yükseltmeye yer vereceği söylense de, teknoloji devi ne yazık ki S24 Ultra’da kullandığı 45W destekli 5.000 mAh pili S25 Ultra’da da kullanmaya devam edecek.

Wccftech’in sosyal medya kaynaklarına dayandırdığı habere göre Samsung’un, 2025’te 65W hızlı şarj desteğini telefonlarına getirmesi bekleniyordu. Ancak az önce de belirttiğimiz gibi şirket, maliyeti düşürmek amacıyla 45W destekli hızlı şarj ile yola devam edecek. Dolayısıyla kaynakların ortaya koyduğu raporlara göre S24 Ultra ile S25 Ultra arasında pil ve hızlı şarj tarafında fark olmayacak.

Peki sizler bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz? Gelin yorumlarda tartışalım.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu