Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerTeknoloji

Osom OV1 Essential Phone’un Yerini Alacak

Essential Phone’un geliştiricilerinin kurduğu Osom firması yeni telefonu üzerinde çalışıyor. Osom OV1 gizlilik konusunda rakipsiz olabilir.

Android’in kurucusu olan Andy Rubin geçtiğimiz yıllarda Essential Phone girişimi ile karşımıza çıkmıştı. Ancak şirketteki taciz iddiaları ve başarısız satış rakamlarından sonra Essential kepenkleri indirmişti. Şimdi ise Essential PH-1 (Essential Phone) telefonun yaratıcılarının, Osom OV1 adlı yeni bir cihaz üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Söylenene göre bu telefon gizlilik odaklı olacak.

Bilmeyenleriniz için Osom Products, geçen yıl Kanada’nın Quebec şehrinde Jason Keats tarafından kuruldu. Şirket, eski takım lideri Andy Rubin dışında Essential PH-1’in yaratıcılarının çoğunu bünyesinde kapsıyor.

Bu telefon, herhangi bir zamanda hangi bilgi uygulamalarının eriştiği hakkında bilgi almak için ilginç bir fırsat sunuyor. Jason Keats, gizlilik konusunda Osom OV1’in diğer Android akıllı telefonlardan 100 kat daha iyi performans göstereceğini söyledi.

Telefon, sıra dışı bir tasarıma sahip bir kamera ve iki görüntü sensörü ile gelecek. Parmak izi tarayıcı arka kısımda yer alıyor. Henüz açıklanmayan bir Qualcomm yonga seti kullanacak olan telefon standarta çok yakın bir Android arayüzünü kullanacak.

Osom OV1

Orta segmentte yer almasını beklediğimiz bu model Şubat ayındaki Mobil Dünya Kongresi’nde gösterilecek. Osom OV1’in Essential PH-1’in halefi olmadığını belirten Jason Keats muhtemelen yine başarısız bir projeye imza atacak. Çinli teknoloji devleri ile artık bu saatten sonra baş etmek çok zor. Hele ki sıfırdan bir marka oluşturmak maalesef ki başarısızlığı baştan kabul etmek demek. Bakalım bu tezimiz Osom’un ilk telefonu çüretebilecek mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu