Akıllı TelefonGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerVivo

Vivo S1, dünyanın Helio P65 işlemcili ilk telefonu olacak

Çok yakında Vivo’nun Türkiye’ye girişini konuşmaya başlayacağız. Hatta şirketin Türkiye Genel Müdürü şu an itibariyle belirlenmiş durumda. Sabırsızlıkla beklediğimiz Vivo’nun şu sıralar yeni bir telefon hazırlığı içerisinde olduğunu görüyoruz. Dünyanın Helio P65 işlemcisine sahip ilk telefonu olacak bu model Vivo S1 ismiyle çıkış yapacak.

Vivo S1 başlıca özellikleri

Ağustos ayı içerisinde resmi duyurusu gerçekleşecek telefonun işlemci biriminin yanında diğer tüm özellikleri şimdiden biliniyor. 12nm üretim sürecine sahip sekiz çekirdekli (iki adet 2.0 GHz ARM Cortex-A75 çekirdeği ve altı adet 1.7 GHz ARM Cotrex-A55 çekirdek) işlemciye ARM Mali-G52 grafik birimi eşlik ediyor.

6.38 inç büyüklüğünde Full HD + çözünürlüklü Super AMOLED ekranın eşlik ettiği telefonda üçlü arka kamara paketi göreceğiz. Ana kamera 16 megapiksel çözünürlüğündeyken, geniş açılı kamera 8 megapiksel, derinlik kamerası ise 2 megapiksel çözünürlüğünde. Bunun yanında telefonda 32 megapiksel çözünürlüğünde bir ön kameraya yer veriliyor.

Vivo’nun önümüzdeki günlerde duyuracağı orta segment telefonunda parmak izi tarayıcısı ekrana gömülü bir halde olacak. 6GB / 8GB RAM ve 128GB / 256GB dahili depolama şeklinde bellek versiyonlara sahip olacak telefonun pili ise 4.500 mAh büyüklüğünde görünüyor.

Android 9 Pie ile çıkış yapacak S1’de 6GB RAM + 128GB’lık versiyonun 230 $’dan satışa sunulacağı gelen bilgiler arasında. Vivo’nun 2019 yılı bitmeden bazı giriş ve orta segment telefonlarını ilk etapta Türkiye’ye getirmesini bekliyoruz.

Vivo’nun ülkemize girişi hakkında siz ne düşünüyorsunuz. Alt bölüme bir yorum bırakmayı unutmayın.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu