AppleGiyilebilir TeknolojiGüncel Teknoloji Haberleri

Apple Watch Serisi ABD’de Önemli Bir Özellikten Yoksun

Apple Watch serisi artık ABD'de önemli bir özellikten yoksun. Masimo ile süren patent davasından çıkamayan marka, çözümü başka şekilde buldu.

Apple, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Apple Watch Ultra 2 ve Series 9 akıllı saatlerinde kandaki oksijen takibini devre dışı bırakacağını resmen doğruladı.

Değişiklik yalnızca yeni satışlar için geçerli; Cupertino ile tıbbi teknoloji şirketi Masimo arasındaki hukuki mücadele bitene kadar bu saatler SpO2’yi ölçemeyecek.

Halihazırda üçüncü taraf perakendecilere gönderilenler de dahil olmak üzere piyasadaki mevcut birimler, eskisi gibi çalışmaya devam edecek. Amerika Birleşik Devletleri dışındaki kullanıcılar da etkilenmeyecek.

SpO2 sensörünü devre dışı bırakmak, Apple Watch serisinin satılmasına devam etmenin bir yolu; aksi takdirde ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu (ITC) tarafından tamamen yasaklanacaklar. Ancak şirket arayüzü güncellemeyi başaramadığı için Apple Watch Ultra 2 veya Series 9’u satın alanlar kandaki oksijen özelliğini kullanmaya devam edecek.

Apple artık cihaz bazında satış rakamlarını açıklamıyor ancak son raporuna göre toplam giyilebilir cihaz gelirinin %42’si Kuzey Amerika’dan geldi.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu