AppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiOSiPhoneMacBookMobirollerTeknoloji

Apple WWDC 21 Etkinliğinde Ne Tanıtacak?

Apple bugün düzenleyeceği WWDC 21 etkinliğinde yenilikleri ile karşımıza çıkacak. Peki, Cupertinolu firma bugün ne tanıtacak?

Apple her yıl olduğu gibi bu yılda da geliştiriciler için konferans düzenleyecek. Koronavirüs salgınından dolayı önceden hazırlanmış bir video ile düzenlenecek olan Worldwide Developers Conference 21 yani WWDC 21 etkinliğinde Cupertinolu firma yeniliklerini bizlerle paylaşacak. Peki, Türkiye saati ile 20:00‘da başlayacak olan bu etkinlikte Apple karşımıza hangi yeni yazılımları ve ürünleri ile çıkacak?

WWDC 21 etkinliğinde neler tanıtılacak?

iOS 15 ve iPadOS 15

WWDC denilince akla ilk gelen şüphesiz ki yeni iOS güncellemeleri oluyor. Apple bu yıl karşımıza iOS 15 güncellemesi ile çıkacak. Geçtiğimiz yıl tanıtılan iOS 14 güncellemesi ile köklü ve büyük yenilik sunmayan firma bu yıl artık bir aksiyon alması gerekiyor. iOS 15 güncellemesi ile karşımıza çıkacak olan Apple’ın özellikle tasarımsal açıdan büyük yenilikler sunması ve iOS 7 ile yenilenen tasarımı bir kez daha elden geçirmesini bekliyoruz.

Bölünmüş ekran desteği, her zaman açık ekran, daha fazla gizlilik opsiyonları ve daha fazla kişiselleştirme imkanının iOS 15 ile geleceği söyleniyor. Yazılımları konusunda sızıntılara geçit vermeyen Apple, bakalım iOS 15 ile nasıl bir deneyim sunacak?

iOS 15

iPadOS cephesine geçecek olursak, iPad Pro modelinde Apple M1 yonga setine yer veren Apple, büyük bir şeyin geleceğini aslında müjdelemişti. iPadOS şu anki koşulları ile Apple M1’in gücünden tamamen yararlanamıyor. Örneğin Adobe Photoshop uygulaması iPadOS’in kısıtlamasından dolayı maksimumda 4 GB RAM kullanabiliyor. 16 GB RAM’li iPad Pro’nun gücünü sonuna kadar gösterebilmesi için iPadOS 15 ile büyük yeniliklerin yapılmasını bekliyoruz. iPadOS 15 ile muhtemelen macOS tadında bir deneyim sunulacak.

macOS 12

Apple yıllar sonra macOS 11 ile tasarımda yenilik yapmıştı. Cupertinolu firmanın macOS 12 güncellemesi ile bu tasarımı koruması ve üzerinde rötuşlar yapmasını bekliyoruz. Yenilik açısından macOS 12’den büyük bir beklentimiz yok. Muhtemelen iOS 14 ile gelen gizilik özelliklerinin daha gelişmişi macOS 12 ile Mac’lere gelecek. Apple M1 yonga setli Mac modelleri için iyileştirmeler sunacak olan macOS 12, gecenin en zayıf halkası olabilir.

macOS 12

watchOS 8 ve tvOS 15

Apple Watch için tasarlanan watchOS işletim sistemi için değişim vakti artık geldi. watchOS 8 güncellemesi ile birlikte iPhone ile Apple Watch’un bağımsız bir şekilde çalışabileceği söyleniyor. Yani sadece saatiniz ile günlük işlerinizi iPhone’a bağlı kalmadan yapabileceksiniz. Bunun yanında yeni kadranlar, yeni animasyonlar ve yeni tümleşik uygulamaların watchOS 8 ile gelmesi bekleniyor.

Apple TV için geliştirilecek olan tvOS 15 güncellemesi ile köklü bir değişiklik yaşanacağını düşünüyoruz. Yeni Apple TV 4K modelinin tüm özelliklerini verimli bir şekilde kullanılmasını sağlayacak olan tvOS 15’ten bekletimiz büyük.

AirPods 3

Apple uzun bir süredir ana AirPods modelini yenilememişti. Cupertinolu firmanın bu gece karşımıza AirPods 3 ile çıkmasını bekliyoruz. Tasarımsal açıdan AirPods Pro ile benzer bir yapıda olmasını beklediğimiz AirPods 3, fiyat açısından da muhtemelen selefi ile hemen hemen aynı seviyede olacak.

AirPods 3

MacBook Pro 16 inç

Apple M1 ile ARM’a geçen Apple; MacBook 13 ve 15 inç, MacBook Air ve iMac modellerini bu yonga seti ile beslemişti. Ancak MacBook Pro 16 inç modeli es geçilmişti. Teknoloji devinin bu etkinlikte MacBook Pro 16 inç modelini tanıtması bekleniyor. Bu modelde Apple M1X’in yer alacağının da söylentiler arasında yer aldığını belirtelim.

Mac

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu