Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerOPPOTeknoloji

Oppo katlanabilir telefonda pop-up kamera sunacak! Saçma tasarımlara son!

Katlanabilir telefonlar mobil pazarın şehir efsanelerinde birisiydi. Bu efsane Şubat ayında yapılan Mobil Dünya Kongresi’nde gerçek oldu. Önce Samsung Galaxy Fold daha sonra da Huawei Mate X ile tanıştık. Galaxy Fold bildiğiniz üzere 26 Nisan tarihinde satışa sunulacaktı ama telefonda yaşanan ekran sorunlarından sonra ileri bir tarihe ertelendi. Mate X ise Huawei‘nin başına gelenlerden sonra henüz akıbeti belli değil. Bu noktada Oppo katlanabilir ekranlı telefonuyla her zaman olduğu gibi tüm üreticilerden çok daha farklı bir ürün ortaya koymak için yeni bir patent aldı. Peki bu patent nasıl çalışıyor?

“Kardeş sitelerimiz SamsungBurada.Net,  HuaweiBu rada.Net ve OppoBurada.Net adreslerine de girmenizi sizden rica ediyoruz…”

Oppo katlanabilir ekranlı telefonunda bakın ne kullanacak?

Pop-up yapıdaki telefonların atasını 2013 yılında Oppo N1 ile ortaya koyan Çinli üretici bugün katlanabilir ekranlı telefonunda da pop-up kamera kullanacağını resmen onaylamış oldu. Hemen yukarıda paylaştığımız sızdırılan görsellere baktığınızda telefonun Oppo Find X gibi hem ön hem de arka kameralarının kasa içine saklandığını görüyoruz. Yani Samsung’un Galaxy Fold modelinde yaptığı gibi ön kamera için telefonun ekranında değişik bir çentik yapmasına gerek kalmayacağını belirtelim.

Oppo yeni nesil katlanabilir ekranlı telefonunu ne zaman tanıtacak bilemiyoruz ama bu yapı hem daha pürüzsüz hem de kullanım tarafında daha iyi bir tasarımmış algısı veriyor. En büyük sorun ise dışa doğru katlanan ekran olacak gibi görünüyor. Oppo yeni nesil katlanabilir ekranlı telefonunu önümüzdeki yıl yapılacak Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtabilir diye düşünüyoruz…

Oppo Reno inceleme! 5.000 TL verilir mi? Verilmez mi?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu