Akıllı TelefonAppleGenelGüncel Teknoloji HaberleriiPhoneMobirollerTeknoloji

iPhone 6 Plus Tarih Oldu! Bir Devir Kapandı!

Apple tarihinin en çok satan modeli olan iPhone 6 Plus bugün itibariyle artık tarih oldu. Apple bu modeli eski olarak nitelendirmeye başladı.

Android telefonların ekran boyutlarının büyümesi ve çok ilgi görmesine karşılık olarak Apple’dan 2014 yılında hamle gelmişti. İlk defa iki farklı iPhone modeli tanıtan Apple, bunun meyvesini kısa sürede toplamıştı. Tarihin en çok satan modellerinden olan iPhone 6 Plus çıktığında deli dehşet ilgi görmüştü. Çünkü Apple kullanıcıları ilk defa büyük ekranlı bir telefona geçiş yapıyordu. 2014’ten bu zamana kadar Apple’ın desteklediği hatta iOS 12 güncellemesini bile sunduğu bu model bugün itibariyle artık tarih oldu.

Apple, eski cihazlar listesini güncelledi. 2018 yılında iPhone 5, bu eski cihazlar listesine katılmıştı. Şimdi sıra Eylül 2014’te piyasaya sürülen ve Eylül 2016’ya kadar üretilen iPhone 6 Plus’a geldi. İlginçtir ki 2018 yılına kadar satılan iPhone 6 henüz listeye girmedi.

iPhone 6 Plus artık Apple’dan herhangi bir güncelleme almayacak. Amerikalı üretici, iOS 13’ün piyasaya sürülmesiyle 2019 yılında telefona yeni özellikler eklemeyi durdurdu ve şimdi telefon güvenlik güncellemelerini de almayacak. Günümüzde bile taş gibi çalışan bu telefon artık haliyle eskidi diyebiliriz.

iPhone 6s Plus

8. yaşını dolduracak olan telefon Apple’ın Vintage olarak nitelendirdiği kategoride yer alacak. Apple’ın büyük ekranlı telefon üretmesinde en büyük payı oynayan bu modele bir saygı da bizden olsun. 2022 yılında bu telefon hala WhatsApp, Twitter, Instagram ve Facebook gibi uygulamaları çatır çatır çalıştırabiliyor. Apple yaptı mı böyle telefon yapar. 8 yıl geçse bile hala kullanılabilir.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu