Akıllı TelefonAndroidAndroid GüncellemeGenelGüncel Teknoloji HaberleriXiaomi

MIUI 14 Bazı Kısıtlamalar Getiriyor ve Bunlar Can Sıkıcı

Heyecan yaratan MIUI 14 sürümü geçtiğimiz gün tanıtıldı. Fakat yenilikler tüm Xiaomi, Redmi ya da POCO modelleri kapsamayacak.

Xiaomi geçtiğimiz hafta sonu Çin’de gerçekleştirdiği kapsamlı etkinlikte MIUI 14 sürümünü duyurdu. MIUI arayüzünün son yıllardaki en büyük yükseltmesi olarak dikkat çeken yeni sürümün dağıtımına ocak ayı ile başlanacak. Şu an çok sayıda model Çin’de beta programına dahil edildi.

MIUI 14’ün tanıtımı büyük bir heyecan yaratsa da yeniliklerle ilgili ortaya çıkan son gelişmeler pek çok kullanıcının canını sıkacaktır. Yeni bir rapora göre MIUI 14’teki tüm yenilikler için donanım kısıtlamaları mevcut ve her POCO, Redmi ve Xiaomi telefonda kullanılamayacak.

MIUI 14

MIUI 14 Donanım Sınırlaması Getiriyor

İlk olarak galerideki herhangi bir resimdeki metni çevirme özelliğinden başlayalım. Bu özellik şu an için 7 dil desteğine sahip. Bu işlev ayrıca Qualcomm 7 serisi, 8 serisi, MediaTek G80 ve üzeri işlemcilerle donatılmış modellerce desteklenecek.

Daha hafif ve daha az kaynak gerektiren uygulamalar oluşturmanıza olanak tanıyan  “foton motoru” özelliği ise daha az cihaz tarafından desteklenecek. Bu özellik sadece Snapdragon 8 Gen 1, Snapdragon 8+ Gen 1 ve Snapdragon 8 Gen 2 işlemcili telefonlarda çalışacak.

Sistemdeki uygulamaların kaldırılmasına yönelik yeniliklere baktığımızda destekleyen model sayının daha az olduğu görülüyor. MIUI 14’te kaldırılamayan uygulama sayısı son derece azalttı. Xiaomi’nin açıklamasına göre kullanıcılar “Telefon, kişiler, tarayıcı, ayarlar, kamera, uygulama mağazası, dosya yöneticisi ve mesajlar” dışında kalan tüm uygulamaları silebilecek. Bu özelliğin de sadece Ekim 2022 sonrası tanıtılan Xiaomi modelleri kapsadığı ortaya çıktı. Yani şu an için sadece Xiaomi 13 ve Xiaomi 13 Pro’da kullanılabilecek.

Bu sınırlamalar hakkında siz ne düşünüyorsunuz?

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu