Akıllı TelefonAndroidGenelGüncel Teknoloji HaberleriMobirollerSamsung

Samsung One UI 5.0, Tamire Giden Telefonları Koruma Altına Alacak

Samsung One UI 5.0 güncellemesiyle birlikte tamire giden telefonlar için onarım modunu duyurdu. Yeni özellik oldukça işlevsel görünüyor.

Samsung One UI 5.0 güncellemesiyle birlikte telefonunu herhangi bir sorundan ötürü garantiye gönderecek kullanıcılar için fazlasıyla işlevsel bir özellik duyurdu. Samsung, Bakım Modu özelliğin aslına bakarsanız temmuz ayında duyurdu. Neyse ki One UI 5.0 güncellemesiyle yaygın şekilde kullanıma sunuldu.

Cihazını servise gönderecekler için verilerin koruma altına alınması ya da yedeklenmesi her zaman için bir sorun teşkil etmiştir. Neredeyse tüm kullanıcılar bu durumda veri kaybı yaşamakta. Telefonunu olduğu gibi gönderen kullanıcılar ise tüm bu bilgiler için kaygılar yaşamakta. Neyse ki Samsung, Bakım Modu ile birlikte tüm bu endişeleri ortadan kaldırıyor.

Bu işlevde kullanıcılar servis merkezine gönderdiklerinde telefonlarını Bakım Moduna alıyor. Bununla birlikte telefondaki mevcut fotoğraflar, videolar ve diğer tüm kişisel bilgiler gizlenmekte.

Galaxy telefon ya da tabletinizde Ayarlar menüsünde Bakım Modu aktif edildiğinde tüm bilgiler gizlenecek. Telefon sanki fabrika ayarlarına döndürülmüş bir hale gelecek.  Telefonun onarımı tamamlandıktan size ulaştığında tek yapmanız gereken girilen şifrelerle birlikte Bakım Modu’nu kapatmak olacak. Daha sonra telefon, bakım öncesi haline dönecek. Bu durumda kullanıcı herhangi bir veri kaybı yaşamayacak.

Bakım Modu özelliği, Android 13 / One uı 5.0 güncellemesi kapsamında Galaxy S22 serisine sunulmaya başlandı. One UI 5.0’ın dağıtımı sürdükçe özelliği daha fazla telefonda göreceğiz.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu