Güncel Teknoloji HaberleriSamsungTeknolojiYapay Zeka

Samsung Gauss Duyuruldu – Markanın İlk Üretken Yapay Zekası

Samsung Gauss duyuruldu. Markanın ilk üretken yapay zekası olmak niteliğini taşıyan bu gelişme, pek çok konuda firmaya katkıda bulunacak.

Güney Kore’nin önde gelen teknoloji şirketlerinden Samsung, Samsung Gauss adlı ilk üretken yapay zeka modelini tanıttı. Model, adını yaygın olarak AI ve ML teknolojilerinin temeli olarak kabul edilen Normal Dağılım Teorisini (Gaussian) geliştiren ünlü matematikçi Carl Friedrich Gauss’tan alıyor.

Şirket, Samsung Yapay Zeka Forumu sırasında yaptığı açıklamada, bu adın “Samsung’un modellere yönelik nihai vizyonunu yansıtıyor; bu vizyon, dünyadaki tüm olgulardan ve bilgiden yararlanarak her yerdeki tüketicilerin hayatlarını iyileştirmek için yapay zekanın gücünden yararlanmak” dedi.

Samsung Gauss, Şirketin Kendi Geliştirdiği İlk Üretken Yapay Zeka Modeli

Şu anda şirket içindeki çalışanların üretkenliğini artırmak için kullanılan model, yakında çeşitli ürün uygulamalarını da kapsayacak şekilde genişletilecek. Model üç ana bileşenden oluşuyor: Gauss Dili, Kodu ve Gauss Görüntüsü.

Samsung Gauss Dili, e-posta yazma, belge özetleme ve çeviri gibi görevlere yardımcı olarak iş verimliliğini artırmak için tasarlanmış üretken bir dil modeli. Ayrıca ürünlere uygulandığında daha akıllı cihaz kontrolü sağlayarak tüketici deneyimini de geliştirebilir.

Samsung Gauss Code, şirket içi yazılım geliştirmeyi kolaylaştıran bir kodlama yardımcısı. Kodlama sürecini kolaylaştırır ve kod açıklaması ve test senaryosu oluşturma gibi etkileşimli özellikler sağlar.

Samsung Gauss Image, stil değişikliklerine, eklemelere ve düşükten yükseğe çözünürlüklü görüntü dönüştürmelerine olanak tanıyan görüntüler oluşturma ve düzenleme yeteneğine sahip.

Tüketici gizliliğini korumak için bu modeller cihaza uygulanabilir. Ayrıca Samsung’un Yapay Zeka Kırmızı Ekibi, veri toplama, yapay zeka modeli geliştirme, hizmet dağıtımı ve oluşturulan sonuçlar sırasında ortaya çıkabilecek güvenlik ve gizlilik endişelerini kapsamlı bir şekilde inceliyor.

Yüksek ihtimalle bu yapay zeka modeli Galaxy S24 serisinde de kullanılacak.

Samsung’un üretken yapay zekaya yönelik atılımı, tüketici deneyimlerini geliştirmek ve yaşamlarını iyileştirmek için yapay zekadan yararlanma vizyonuna doğru önemli bir adıma işaret ediyor.

Ne Düşünüyorsunuz ?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Başa dön tuşu